marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Doresti sa imbunatatesti confortul casei? Iata de unde ar trebui sa incepi renovarea!

zamblau eugen

Odata cu trecerea anilor, locuintele au nevoie de renovare, atat pentru a imbunatati aspectul estetic si confortul din interiorul acestora, cat si pentru a rezolva unele probleme care pot aparea ca urmare a imbatranirii, cum ar fi instalatiile electrice sau cele sanitare, ori chiar sistemul de incalzire al casei.

Cum o renovare totala a casei este un proces foarte complex si costisitor, care necesita si un interval de timp mare pentru desfasurarea, se poate opta pentru renovarea locuintei pe incaperi, in functie de nevoile si dorintele locatarilor acesteia. Cum baia si bucataria sunt unele dintre camerele cu cea mai mare utilitate si care pot suferi cele mai multe accidente sau deteriorari, acestea pot fi zonele cu care sa se inceapa si procesul de renovare.

De ce sa se renoveze baia?

De-a lungul timpului, preferintele si nevoile unei familii se schimba, astfel ca o baie amenajata initial pentru o familie fara copii va avea nevoie de o renovare pentru a indeplini toate nevoile pe care le are, in prezent, familia. In plus si confortul va avea de castigat in urma unui astfel de proces.

Este bine cunoscut ca baile, in special cele din blocurile de locuinte nu sunt foarte generoase in ceea ce priveste spatiul, motiv pentru care optimizarea acestuia in conditiile extinderii familiei este absolut necesara. Astazi exista solutii si corpuri de mobilier, echipamente sanitare, compacte, care imbina cu succes un aspect estetic placut cu functionalitatea si dimensiunile reduse.

De asemenea, inlocuirea gresiei si faiantei, a echipamentelor sanitare, corpurilor de iluminat, chiar si a cazii cu o cabina de dus walk in, care este foarte populara in aceasta perioada, va transforma complet baia, lasand impresia unui spatiu mult mai mare. In cazul unei astfel de cabine de dus nu trebuie omise elementele care au rolul de a preveni scurgerea apei in intreaga incapere si de a reduce umiditatea, cum ar fi, de exemplu, o rigola de pardoseala.

Uneori si instalatia sanitara a baii poate avea nevoie de reparatii capitale, pentru a creste eficienta termica si consumul de apa. Astfel ca, pe langa inlocuirea tevilor si fitingurilor, a racordurilor de la chiuveta, vasul de wc, cada sau cabina de dus, poate fi necesara si schimbarea caloriferului, pentru a oferi un confort termic mai mare.

O astfel de renovare poate contribui la realizarea unor economii, desi costurile initiale pentru lucrarile necesare sunt si ele unele ridicate. Acest lucru este posibil datorita echipamentelor sanitare moderne, care sunt mult mai eficiente in ceea ce priveste consumul de apa, ceea ce va contribui la economii importante in timp.

In ce consta renovarea bucatariei?

In functie de nevoile si preferintele familiei, chiar si bucataria poate suferi fie schimbari usoare, de design, fie o renovare complexa. Ceea ce trebuie sa se stie referitor la procesul de renovare, este faptul ca atat bucataria, cat si baia, sunt unele dintre cele mai dificile proiecte de renovare, din cauza instalatiilor utilizate in acestea si care au nevoie, adesea, de reparatii.

Prin urmare, daca se opteaza pentru o renovare cu costuri minime, schimbarile vor viza, in special, corpurile de mobilier, echipamentele sanitare si electrocasnice, precum si corpurile de iluminat. In schimb, o renovare completa poate implica si schimbarea instalatiei sanitare, pentru care se recomanda folosirea unor fitinguri din cupru prin compresie, indiferent ca este vorba despre reteaua de apa sau sistemul de incalzire.

Tevile de cupru se potrivesc pentru ambele tipuri de instalatii, care se gasesc si in bucatarie si in baie. Datorita caracteristicilor pe care la are cuprul – rezistenta foarte mare la temperaturi si presiuni extreme, la conditii meteo neobisnuite – aceste tevi si fitinguri sunt excelente pentru a transporta apa, dar si in cazul instalatiilor de gaz.

Cum ar trebui sa se desfasoare un proces de renovare?

Orice proces de renovare are nevoie de o planificare atenta, indiferent despre ce zona a locuintei ar fi vorba. Astfel ca odata luata decizia de a renova baia sau bucataria, trebuie sa se stabileasca ce anume se doreste a fi schimbat, pentru a planifica ordinea in care vor fi realizate modificarile. Daca este vorba despre o renovare completa, primul pas este schimbarea instalatiei sanitare si electrice.

De asemenea, urmatorul pas al planificarii renovarii este alegerea stilului si designului pentru camerele respective. Pentru aceasta etapa trebuie sa se stabileasca gama cromatica preferata, tipul pardoselii si modul de decorare a peretilor. Combinarea de texturi si culori diferite poate contribui la obtinerea unui efect interesant.

Functionalitate este insa unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa se tina cont, mai ales cand vine vorba despre baie si bucatarie, motiv pentru care trebuie acordata o atentie deosebita spatiilor de depozitare, accesoriilor sau corpurilor de mobilier care indeplinesc mai multe functii, precum si amplasarea acestora in spatiul disponibil.

Prin urmare, renovarea, desi necesara, implica multa atentie, timp si, adesea, chiar un buget important. Astfel ca o planificare atenta poate face procesul mult mai eficient.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente
AdSense grafic right 2