marian morar
m install
nello construct

Destinație de weekend pe timp de iarnă: Colibița!

zamblau eugen

Dacă în vacanța de iarnă vrei să te bucuri și de mare și de munte, trebuie să ai ca destinație satul Colibița, la poalele Munților Călimani. Acest sat fermecător se află pe malul lacului cu același nume, fiind zona cu cel mai pur aer din țară.

În ultimii ani tot mai mulți turiști au fost fermecați de frumusețea acestui loc, astfel că micuțul sat Colibița s-a transformat într-o superbă stațiune turistică. Pe timp de iarnă, Colibița primește ceva mai puțini vizitatori, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de peisajele extraordinare de unul singur.

Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița.

Localitatea Colibița se afla inițial pe locul în care este în prezent lacul. În 1979 s-a luat decizia de strămutare a satului Colibița pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii.

Zona oferă vaste posibilități de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp: excursii, drumeții (Taul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane – traseu marcat de 3,5 ore până în Vf. Bistricioru, Castel Dracula lângă Pasul Tihuța – 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (păstrăv, clean, caras – în lacul Colibița), plimbări cu sania etc.

Rezervaţia naturală Tăul Zânelor – spre acest tărâm fermecat poţi porni din coada lacului. După ce treci de o pădure deasă, cu râuri repezi, ajungi într-o poieniţă, unde se află Tăul Zânelor, un lac lung de 75 de metri şi lat de 50 de metri, cu o adâncime maximă de 4 metri. Pentru a ajunge în acest loc de poveste ai nevoie de doar două ore. Traseul este unul foarte uşor şi nu impune un echipament complex.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2