Despre contractul cu CAA, total transparent! Iată adevărul!

gelu florea opinie

Gașca celor despre care am scris, care au jefuit Zoo Turda printre altele, care mint cu nerușinare și care au încercat să-mi închidă gura printr-un proces în care mi-au cerut mii de euro (proces în care și-au băgat mai mulți avocați, în timp ce eu m-am reprezentat singur!), dezvoltă în aceste zile un atac direct la TurdaNews, dorindu-și dispariția publicației, ca să-și vadă ei nestingheriți de treburi… Cea mai nouă ”gogoriță” este contractul pe care TurdaNews îl are cu Compania de Apă Arieș SA. Hai să vedem adevărul!

Iată ce mesaj au transmis, prin intermediul unui cont neasumat de pe Facebook (se ascund, ca șobolanii!):

fotografie TurdaNews

Compania de Apă Arieș SA este o societate care oferă niște servicii pentru populație. Ea funcționează în baza legislației existente în acest sens. Conform contractului cadru (Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 324bis din 15/05/2007), compania își asumă obligația ”să aducă la cunoştinţa utilizatorului, cu cel puţin 24 de ore înainte, prin mass-media şi prin afişare la utilizator, orice întrerupere în furnizarea apei şi/sau în preluarea apelor uzate şi meteorice, în cazul unor lucrări de modernizare, reparaţii şi întreţinere planificate” (punctlul 7.8 din Contract; îl puteți citi INTEGRAL dând click AICI).

fotografie TurdaNews

În plus față de obligația asumată în contractele cu clienții companiei, CAA promovează constant campanii de informare a populației (protejarea contoarelor, protejarea rețelelor de canalizare, modalități și locuri de plată a facturilor etc) și își promovează siteul propriu (ca adresă web), pentru a deveni mai cunoscut.

Pe lângă astea, CAA are în derulare un contract cu finanțare europeană (împărțit în mai multe componente), iar documentația unui astfel de contract OBLIGĂ compania să publice anumite informații care au legătură cu derularea acestui contract (condiție impusă de finanțator, respectiv UE). Și nu e vorba de siteul propriu, ci de mijloace de informare în masă!

Pornind de la aceste considerente, CAA organizează anual proceduri de achiziție publică pentru servicii de publicitate, conform legii, în baza unei proceduri transparente, publicată pe SICAP (siteul electronic oficial al achizițiilor publice, la nivel național). CAA și-a anunțat procedura încă din luna februarie 2019, pentru acest an. Procedura o puteți studia INTEGRAL (caiet de sarcini, modelul de contract etc), dând click AICI.

fotografie TurdaNews

La această procedură a putut aplica orice site local sau județean (plus mass media tipărită), cu respectarea condițiilor de achiziție și a cerințelor din caietul de sarcini. Procedura de încheiere a relațiilor contractuale nu era limitată la un singur organ de media (cum au prezentat ”atacatorii” mei, menționând doar TurdaNews), ci cu toate cele care îndeplineau criteriile menționate! La Turda, majoritatea siteurilor locale au intrat într-o relație contractuală, valoarea contractului fiind determinată strict de audiența locală înregistrată (conform unor măsurători efectuate de o sursă terță, independentă), așa cum este normal. Precizez că CAA a fost controlată de Curtea de Conturi și nu i s-a adus niciun reproș referitor la o posibilă încălcare a legii sau la anumite incorectitudini legate de procedură. În plus, CAA este exemplu de bune practici în ceea ce privește procedura de achiziție publică a serviciilor de publicitate.

Evident, puteți pune și întrebarea: dar ei nu au site, nu pot face toate astea prin intermediul siteului propriu?! Conform www.visitorsdetective.com, site care estimează audiențele, inclusiv pentru siteuri care nu sunt măsurate public în acest sens, siteul TurdaNews are o audiență zilnică mai mare de 101,5 ori, în comparație cu siteul CAA. Deci, e logic că a te folosi de audiența TurdaNews, pentru comunicarea de informații, este o decizie corectă! Dar, repet: majoritatea siteurilor locale au aceleași relații contractuale cu CAA, diferența fiind făcută de suma contractului, care se stabilește în baza audienței (cum e normal)!

TurdaNews este un site care aparține societății comerciale Geflo Media SRL, o societate la care eu sunt acționat unic. O societate comercială funcționează pe principii comerciale, adică noi vindem spații publicitare, vindem difuzarea de comunicate etc. Așa este în toată lumea democratică! Și nu e nimic ilegal! Serviciile pe care le prestăm pentru CAA valorează mai mult, luate la ”bucată”, comparativ cu valoarea contractuală! Mă refer la tarife la care noi VINDEM! Însă, fiind nevoiți să respectăm procedura de achiziție, adică alocarea unei sume totale pentru aceste servicii, urmată de stabilirea valorii contractelor în funcție de audiență, am acceptat achiziția la o valoare mai mică (pe piața locală din Turda există o concurență mare în ceea ce privește organele media online, la procedura online încheindu-se contracte cu vreo 5-6 entități media).

Lista tuturor tuturor contractelor (lista este publică, achizițiile fiind efectuate prin sistemul public de achiziții electronice):

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

fotografie TurdaNews

Deci, ați înțeles că ”atacatorii” mei au un scop, atunci când se referă doar la TurdaNews, scoțând din context anumite informații, cu scopul de a manipula ordinar.

Societatea mea a avut circa 70 de clienți publicitari în anul 2018. În anul 2019, deja am ajuns la 47 de clienți publicitari (care apelează la noi tocmai pe baza audienței de care dispunem, în zona Turda-Câmpia Turzii, fiind organul de media cu cea mai mare audiență!). Din acest motiv cei care mă atacă sunt niște lași (nu își asumă ”atacul”), însă vă spun că au legătură cu gașca celor care s-au opus fondurilor europene pentru Turda, care au protejat jaful de la Zoo Turda, care mi-au atacat familia (în încercarea de a mă determina să mă opresc cu investigațiile și cu dezvăluirile despre jaful protejat) și care încearcă cu disperare, de vreo 2 ani, să pună ”pe butuci” TurdaNews (că, după cum vedeți, numai cu mine au treabă!).

Le transmit: băieți, tremurați că aveți de ce! TurdaNews nu moare, nu se predă și… va continua! Chiar dacă asta vă dă fiori reci pe șira spinării (că nu aveți coloană)!

Dacă aveți orice întrebare, pentru a clarifica aceste lucruri, vă stau la dispoziție… Cred că am explicat cât se poate de clar. Nu am nimic de ascuns, sunt transparent, îmi asum cele spuse!

Gelu Florea – Jurnalist TurdaNews

Precizare: În scurt timp vă prezint cine este în spatele acestui cont și care este legătura clară cu gruparea T9, latura ONG-istă a USR Turda (unde nu mai e președinte fostul pușcăriaș, ci… nașul său!).

fotografie TurdaNews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top