marian morar
m install
nello construct

Defrișări ilegale în zona Muntele Băișorii! Posibil dosar penal, în care e implicat și șeful Ocolului Silvic Turda, Alin Ispas!

zamblau eugen

Garda Forestieră Cluj a transmis o sesizare în 239 de pagini, plus două anexe de câte 13 pagini, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, în urma unui articol de presă apărut în Gazeta de Cluj, care arăta faptul că în zona Muntele Băișorii s-au făcut tăieri ilegale de arbori, cu știința Composesoratului, implicat fiind și șeful ocolului Silvic Turda, Alin Ispas, care și-ar construi o cabană în zonă, prin interpuși.

”Având în vedere cele consemnate în raportul de activitate întocmit de către agentul constatator din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, înregistrat la Garda Forestieră Cluj sub nr. 1270/26.02.2024, există suspiciuni rezonabile cu privire la săvârşirea unor infracţiuni silvice privind reducerea suprafeţei fondului forestier naţional, prevăzute de art. 106 din Legea nr. 46/2008 (Codul silvic), cu modificările şi completările ulterioare şi alte infracţiuni prevăzute de C.pen. prin fapte ale personalului silvic. 

De asemenea având în vedere aspectele constatate cu ocazia verificărilor efectuate, apreciem că sunt incidente prevederile art. 3 lit. m) din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 privind securitatea naţională a României, cu modificările și completările ulterioare, care prevede:,Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României următoarele:… m) orice acţiuni sau inacţiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondurilor forestier, cinegetic şi piscicol, apelor şi altor asemenea resurse, precum şi monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecinţe la nivel naţional sau regional”, se arată în actul de sesizare înaintat de Garda Forestieră Cluj către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, citat de Gazeta de Cluj.

Istrate Șteâco, șeful Gărzii de Mediu Cluj, spune că este o adevărată nebuloasă acolo și că procurorii vor avea de lucru pentru a scoate la lumină toate posibilele nereguli.

„La o primă vedere, se pare că a fost diminuat fondul forestier și se pare că au fost și tăieri ilegale. Cred că sunt mai mulți vinovați, nu numai proprietarul cabanei pentru că au diminuat suprafața fondului forestier, proiectantul a mutat niște limite. Este o chestiune mai complicată acolo. Mai multe detalii le-am dat domnilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda pentru efectuarea cercetărilor. Le stăm la dispoziție cu tot ce știm sau cu ce putem demonstra, le prezentăm toate documentele. Este o nebuloasă totală acolo. Organele de cercetare penală vor trebui să stabilească anumite aspecte extrem de delicate în cauză. Până atunci, încă nu ne putem pronunța. Sunt tot felul de lucruri ciudate acolo.”, a declarat șeful Gărzii Forestiere Cluj, Istrate Ștețco.

În ”afacere” ar fi implicată și Maria Cirebea, cea care controlează Composesoratul Muntele Băișorii și care este acuzată de mai multe ilegalități.

Acum, responsabilitatea de a trage la răspundere persoanele vinovate de defrișarea unei păduri tinere pentru ridicarea unei cabane a rămas în sarcina Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2