m install
nello construct

Curs pentru jurnaliștii care transmit din zonele de conflict cu sprijinul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii

floris

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2014, se desfăşoară în perioada 7-12 iulie, în garnizoana Tîrgu-Mureş, şi este organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Brigăzii 6 Operaţii Speciale "Mihai Viteazul" şi al Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

Cei 17 reprezentanţi ai mass-media care participă la curs vor dobândi, în cadrul modulului de instruire teoretică, cunoştinţe pe teme privitoare la procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, riscurile şi regulile de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională şi o prezentare a modului de acordare a primului ajutor.

 

În cadrul modulului de instruire practică, jurnaliştii vor participa la diverse antrenamente, li se vor prezenta şedinţe de trageri demonstrative cu armamentul specific forţelor pentru operaţii speciale şi exerciţii demonstrative de paraşutare. Totodată, cursanţilor le vor fi prezentate tehnica de luptă şi echipamentul din dotarea militarilor brigăzii, modul de acţiune în cazul atacului cu dispozitive explozive improvizate, folosirea mijloacelor de protecţie CBRN, trecerea prin porţiuni de teren incendiate, precum şi modul de comportare pe timpul executării unei misiuni specifice zonelor de conflict.

 

Cursul, aflat la cea de-a 11-a ediţie, a pregătit, din anul 2004 şi până în prezent, 178 de jurnalişti.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: