marian morar
m install
nello construct

Cum au ajuns cireșele să fie mai scumpe decât aurul? 250 de lei kilogramul…

zamblau eugen

Deși în zona Turzii încă nu au apărut cireșele, în alte zone ale țării, prețul acestora este atât de mare încât mai bine îți pui pofta în cui. Într-o localitate din Ardeal un kilogram de cireșe a ajuns să fie mai scump decât aurul.

Chiar dacă în zona noastră nu putem găsi încă cireșe, asta nu înseamnă că nu vor avea un preț mare în momentul când își vor face apariția pe tarabele producătorilor din piețe, iar prețurile din celelalte zone ale țării, pot afecta și prețurile din zona noastră.

Cireșele au fost mereu scumpe, iar asta din mai mulți factori pe care îi vom aminti imediat, dar în ultimii ani parcă prețul acestora a explodat, ajungând acum ca un kilogram de cireșe să coste mai mult decât aurul, în anumite localități.

Spre exemplu, în Deva, un kilogram de cireșe a ajuns să coste 250 de lei.

„Au apărut și la Deva! Dacă iei cinci kg prețul scade la 200/kg…”, a scris un ardelean.

Cum au ajuns cireșele să fie mai scumpe decât aurul?

Creșterea prețului cireșelor înainte de sezon poate fi atribuită unor factori care afectează oferta și cererea.

Iată câteva motive posibile:

  • Oferta redusă: Înainte de sezon, producția de cireșe este adesea limitată, deoarece fructele sunt în fază de maturare. Cantitatea disponibilă pe piață poate fi mai mică, iar asta poate duce la creșterea prețurilor.
  • Costurile de producție: Producătorii agricoli pot întâmpina costuri mai ridicate înainte de sezon pentru a pregăti plantațiile și pentru a asigura condiții optime de creștere. Aceste costuri pot fi reflectate în prețul final al cireșelor.
  • Cerere crescută: Consumatorii pot să își dorească cireșe înainte de începerea sezonului de recoltare, iar cererea crescută poate conduce la o creștere a prețurilor. Mulți oameni sunt dispuși să plătească mai mult pentru fructe proaspete și gustoase înainte de a le găsi în mod obișnuit pe piață.
  • Transport și manipulare: Cireșele aduse din zonele în care sezonul a început mai devreme pot implica costuri suplimentare de transport și manipulare pentru a ajunge pe piața locală. Aceste costuri suplimentare pot contribui la creșterea prețului.
  • Speculații economice: Unii comercianți pot profita de cererea crescută și de oferta redusă pentru a practica speculații economice, ceea ce poate duce la creșterea artificială a prețurilor.

Prețurile cireșelor și ale altor produse agricole pot varia în funcție de condițiile meteorologice, condițiile de piață și alte factori. De obicei, odată cu intrarea în plin sezon de recoltare, oferta de cireșe crește, iar prețurile pot să scadă pe măsură ce există mai multe produse disponibile pe piață.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2