nello construct

Cu ce sumă de bani sunt ademeniți românii din străinătate, ca să se întoarcă acasă?! Iată suma!

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a anunțat ce strategie vor adopta autoritățile naționale pentru a-i atrage pe români din nou acasă și care este suma concretă de care ar putea beneficia, dacă vor afce acest lucru.

Concret, oficialul român spune că fiecare persoană care se va întoarce în țară și care are minim 36 de luni de locuit consecutiv în orice țară europeană, poate primi 2500 de euro.

„Statul, prin instituțiile sale, face eforturi constante pentru ca oamenii să revină acasă. O primă dovadă că statul român este interesat de soarta românilor din diaspora este chiar faptul că există Departamentul Românilor de Pretutindeni în cadrul Guvernului României. De asemenea, există grupuri de lucru coordonate atât de la nivelul Guvernului României, grupuri de lucru interministeriale, cu reprezentanți ai ministerelor, cât și un grup de lucru coordonat de la Administrația Prezidențială, condus de Sandra Pralong”, a zis Cristian Vasilcoiu în cadrul unei dezbateri.

Însă, banii sunt livrabili în două tranșe. În prima tranșă, i se dau bani dacă se întoarce în țară și se angajează. Apoi, a doua tranșă i se dă dacă va lucra 12 luni consecutiv în România.

„În 30 de zile de la revenirea în țară, cetățeanul poate merge la Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională și poate depune o cerere în sensul că trebuie să fii interesat că vrei să te angajezi. De asemenea, trebuie să faci dovada că ai locuit 36 de luni, consecutiv, în orice țară europeană”, a adăugat Cristian Vasilcoiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: