marian morar
adrian nap
m install
nello construct

CTP își extinde zona de acoperire și va opera și la Aiton și Petreștii de Jos

zamblau eugen

Compania de Transport Public Cluj-Napoca va avea rute și la Aiton și Petreștii de Jos. Practic societatea CTP își extinde aria de acoperire.

Petreștii de Jos și Aiton, vor face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj.

Consilierii locali urmează să aprobe două proiecte de hotărâre privind acceptarea comunelor Aiton și Petreștii de Jos în cadrul Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC).

În motivarea introducerii mijloacelor de transport public, prin intermediul noilor rute, în comunele Aiton și Petreștii de Jos se arată că aderarea acestor localități la AMTPC este oportună pentru dezvoltarea mobilității urbane sustenabile în zona metropolitană.

„Aceasta va permite oamenilor și bunurilor să circule liber, în siguranță, cu protejarea mediului înconjurător, condiție crucială pentru calitatea vieții și pentru asigurarea unei dezvoltări economice sustenabile. (…).

Aderarea comunei Petreștii de Jos la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj va contribui la creșterea calității transportului public local, a accesibilității și atractivității acestuia pentru satisfacerea mobilității populației care să ducă la descurajarea utilizării autoturismelor personale și obținerea unei eficiențe energetice sporite în transportul local”, se arată în proiectul de hotărâre citat de Monitorul de Cluj.

Proiectul se va afla pe masa Consiliului Local Cluj-Napoca la începutul lunii aprilie.

În prezent, Compania de Transport Public Cluj-Napoca asigură transportul public pe raza administrativ-teritorială a localităților membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC) – municipiul Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila, Gilău.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2