m install
petlinii
nello construct

Complexul de Agrement Trei Lacuri va beneficia de o investiție de 7 milioane de euro

floris

La finele anului trecut, primarul din Câmpia Turzii amintea care sunt proiectele importante în care se va investi în 2022. Printre acestea și Complexul de Agrement Trei Lacuri.

În principiu, vor fi lucrări pe infrastructură rutieră și construirea mai multor obiective. Este vorba despre implementarea proiectului privind Parcul Central, Palatul Cultural și Teatrul de Vară care sunt în faza de autorizare a proiectului; implementarea proiectului la Complexul de Agrement Trei Lacuri, unde deja s-au început lucrările. Implementarea proiectului privind Complexul Social unde sunt obținute toate avizele, urmează emiterea autorizației de construcție și constructorul va putea începe lucrările, asflatare străzi etc.

Revenind la Complexul de Agrement Trei Lacuri, întregul proiect se va realiza pe o finanțare europeană de 5 milioane de euro, la care se mai adaugă circa 2 milioane de euro de la bugetul local.

Proiectul are două componente: Clădire multifuncțională și un Parc amenajat.

Proiectul cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile europene prevede o serie de investiții menite să transforme complexul într-unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Transilvania. Acesta constă în amenajarea unui complex cultural – recreativ în partea de sud a municipiului.

Se vor realiza mai multe obiective. Clădirea multifuncțională va fi formată din patru corpuri: cel principal, cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale; spații multifuncționale, inclusiv mediatecă; imobil administrativ, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă; clădire cu expozor natural).

Parcul complexului va fi amenajat cu spații verzi pe 102.586 mp, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor și multe altele.

La parc se va realiza dublarea cu gard viu a întregului amplasament,  iar sistemul de iluminat se va realiza de-a lungul profilelor de drum în jurul punctelor de interes. Proiectul prevede reabilitarea drumului de acces către complexul de agrement, prin amenajarea de rigole și asfaltarea părții carosabile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: