nello construct

Clujul ar putea avea o școală de corecție pentru infractorii minori

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat un aviz pozitiv pentru înființarea școlilor de corecție, una dintre ele urmând să fie la Cluj, cu finanțare de la bugetul de stat, 50%, iar restul de la Consiliul Județean Cluj.

Acum, în România, sunt numai două centre de detenție pentru minori la Băile Tichilești și la Craiova, iar alte două centre educative, la Buziaș și Târgu Ocna.

”Internarea într-un centru educativ constă în internarea minorului într-o unitate specializată în recuperarea minorilor, unde va urma un program de pregătire școlară și formare profesională, precum și un program de reintegrare socială. Internarea într-un centru de detenție presupune internarea minorului într-o instituție specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază și supraveghere, unde va urma un program intensiv de reintegrare socială”, se arată în proiectul de lege, potrivit stiridecluj.ro

Până acum mai multe fapte antisociale au fost săvârșite și în zona Turda-Câmpia Turzii de către minori. Aceștia cred că scapă de răspunderea penală datorită vârstei dar nu este așa!

Exemplu concret la Turda: O puștoaică de doar 14 ani a tâlhărit copii mai mici decât ea prin autobuz și spații publice furându-le telefoanele mobile.

Are la „activ” trei astfel de fapte. S-a bazat pe vârstă și pe unele probleme psihice și a crezut că scapă nepedepsită. Ei bine magistrații au fost de altă părere. A primit 1 an de închisoare cu executare, a fost pe la centre din Alba, Craiova și actualmente la Buziaș. Ultimul centru de reeducare.

Citește și:

Doi hoți minori au furat trei biciclete

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: