m install
petlinii
nello construct

Chef mare la Frata

zamblau eugen
floris

Locuitorii din Frata s-au aflat la acest sfârşit de săptămână la ceas de sărbătoare. A şasea ediţie a Festivalului Hora Satului şi sărbătorirea Nunţii de Aur la Frata au avut loc duminică. Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local şi Primaria comunei Frata, Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj şi Căminul Cultural Frata, s-a bucurat de un real succes. Localnicii din Frata şi cei care au vizitat satul au avut ocazia să admire formaţii de dansuri populare din diferite zone ale Transilvaniei.

Programul a debutat cu o paradă a portului popular. Fiecare formaţie participantă şi-a prezentat costumele în centrul comunei, apoi a oferit privitorilor un joc specific zonei din care face parte. După acest moment, s-au îndreptat pe rând spre Căminul Cultural. După un scurt discurs al primarului Vasile Trif, a avut loc unul dintre momentele cele mai aşteptate: cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în aceasta zi au primit din partea Primariei şi Consiliului Local Frata diplome şi suma de 300 de lei. Atmosfera a fost întreţinută de ansamblurile folclorice din Frata, Sărmaşu, Urca – Viişoara, Balda, Riciu, Tritenii de Jos, Urmeniş, dar şi 

ansamblul folcloric „Dor Transilvan” al RATUC şi Orchestra „Cununa Transilvană” a Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: