marian morar
m install
nello construct

Ce ar trebui să aveți în vedere înainte de a face pasul și de a cumpăra un televizor inteligent

zamblau eugen

După o zi solicitantă de muncă, există o anumită bucurie în a te relaxa alături de cel iubit, un pahar de vin și cel mai recent episod din serialul iubit. Alternativ, ați putea opta pentru o adunare de familie în jurul televizorului pentru a vă răsfăța în unele sesiuni de jocuri cu copiii dvs. În oricare dintre scenarii, a avea un televizor inteligent perfect poate crește cu adevărat experiența.

Dar ce ar trebui să aveți în vedere înainte de a face pasul și de a cumpăra un televizor inteligent, ce spune service-ul TV https://misterfix.ro/iasi/reparatie-televizoare-samsung/? 

Decizia de a investi într-un televizor inteligent poate fi una prudentă, mai ales dacă dețineți deja alte dispozitive inteligente care se pot integra perfect cu acesta. Iată câțiva factori critici care merită atenția ta:

  • Cost 
  • Dimensiunea ecranului 
  • Tipuri de ecran 
  • Rezoluție
  • Rata de reîmprospătare
  • Porturi de conectare
  • Aplicații
  • Asistenti virtuali încorporați

Dimensiunea

Când vine vorba de selectarea dimensiunii potrivite a televizorului, poate părea inițial o sarcină descurajantă, dar în esență se rezumă la două considerente fundamentale: bugetul și aspectul spațial al camerei tale. Amintiți-vă, un televizor de 65 de inchi oferă mai mult de două ori suprafața reală a ecranului față de un televizor de 42 de inchi. Optarea pentru un televizor de 65 sau 75 de inchi vă poate transforma în mod eficient casa într-un refugiu cinematografic confortabil. În plus, rețineți că ecranele TV sunt măsurate în diagonală, de la un colț la colțul opus.

Tipuri de ecran

  • Tehnologia de afișare cu cristale lichide (LCD) folosește o lumină de fundal poziționată în spatele panoului LCD pentru a genera conținut vizual. Această tehnologie este răspândită și în diverse televizoare inteligente, deși producătorii s-au îndepărtat de la a-și eticheta în mod explicit televizoarele ca LCD, favorizând tendințe precum OLED și QLED.
  • LED-ul, prescurtare pentru Light Emitting Diode, este folosit în televizoarele LED pentru a ilumina panoul LCD. Aceste televizoare inteligente sunt adesea mai economice în comparație cu omologii lor.
  • QLED, sau Quantum Dot Light Emitting Diode, reprezintă o variație în care luminile LED sunt utilizate împreună cu un panou LCD pentru a produce imagini. Factorul distinctiv este un strat suplimentar situat între lumini și panou, care filtrează lumina pentru a produce culori mai vii și o experiență de vizionare îmbunătățită. Televizoarele QLED sunt oferite în principal de TCL și Samsung, oferind opțiuni la preț rezonabil, în special la dimensiuni mai mari ale ecranului.
  • OLED, care desemnează diodă emițătoare de lumină organică, este o tehnologie care depășește LED-urile în iluminarea unui ecran LCD. Rezultă imagini mai clare, mai luminoase, cu unghiuri de vizualizare mai largi. În consecință, televizoarele inteligente OLED sunt poziționate printre ofertele mai premium și mai scumpe de pe piață.

Rezoluția ecranului

Rezoluția denotă cantitatea de pixeli pe care un ecran poate prezenta atât pe orizontală, cât și pe verticală. Rezoluția mai mare duce la o calitate superioară a imaginii.

  • Rezoluție HD: Rezoluția de înaltă definiție (HD), care cuprinde HD standard (720 pixeli) sau Full HD (1080 pixeli), servește drept alegere predominantă pentru majoritatea televizoarelor inteligente. Dacă vă simțiți mulțumit de calitatea actuală a imaginii, rămânerea cu HD poate oferi flexibilitate bugetară pentru trecerea la un ecran mai mare sau la un tip de ecran superior.
  •  Rezoluție 4K vs. 8K: Deși multe studiouri lansează conținut în Full HD, industria adoptă progresiv 4K (2160 pixeli) pentru calitatea sa semnificativ îmbunătățită a imaginii. În timp ce 8K (4320 pixeli) este un nou participant, studiourile nu au adoptat încă această tehnologie pe scară largă. Astfel, optarea pentru 8K poate asigura viitorul televizorului tău inteligent, dar alegerea 4K este o decizie rentabilă care se aliniază cu peisajul actual al conținutului.

Rata de reîmprospătare

Frecvența cadrelor indică frecvența la care televizorul dvs. generează o imagine proaspătă. Standardul comun este de 60 Hz, indicând rata de reîmprospătare a ecranului la 60 de cadre pe secundă. O valoare Hz mai mare asigură o mișcare mai lină pe ecran, deoarece sunt afișate mai multe cadre pe secundă. Dacă vă angajați în jocuri la 60 Hz, orice întârziere în imagine va fi vizibil vizibil. Majoritatea televizoarelor HD sunt de obicei limitate la 60 Hz. Pentru a experimenta o rată de reîmprospătare mai mare, ar trebui de obicei să luați în considerare televizoarele cu tehnologie QLED sau OLED.

HDMI și alte porturi de conectare

Porturi de conectivitate – HDMI și altele Un televizor inteligent ideal include de obicei cel puțin două porturi HDMI, cel puțin un port USB și diverse porturi de intrare și ieșire audio. Cu toate acestea, cele mai superioare televizoare inteligente poziționează strategic aceste porturi: un port HDMI și USB pe lateral pentru un acces convenabil, în timp ce cele două porturi suplimentare HDMI și USB, împreună cu porturile de intrare și ieșire audio, sunt situate în spate pentru a ajuta la ascundere. cabluri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2