marian morar
m install
nello construct

Care sunt principalele proiecte pe care primăria Câmpia Turzii le va implementa în 2022?!

zamblau eugen

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a vorbit într-un interviu pentru Ziarul21, despre proiectele pe care administrația locală le va implementa în anul 2022. În principiu, vor fi lucrări pe infrastructură rutieră și construirea mai multor obiective.

Dorin Lojigan – Primarul Municipiului Câmpia Turzii

„Proiecte sunt multe însă o să așteptăm să finalizăm bugetul, buget la care lucrăm deja. După cum știți, bugetul național a fost aprobat, eu îmi doresc ca la finalul lunii februarie să aprobăm bugetul municipiului pentru a putea să demarăm lucrările. Am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru străzile Gh. Doja, Petru Rareș, M. Sadoveanu și str. Speranței, un ansamblu de 4 străzi din acea zonă.

Ne dorim să finalizăm cele doua licee, am prelungit termenul până în luna Mai a acestui an, pe fondurile europene, lucrările sunt în proporție de peste 90% realizate. Vom începe lucrările la cele trei obiective mari.”

Cele trei obiective mari:

– implementarea proiectului privind Parcul Central, Palatul Cultural și Teatrul de Vară care sunt în faza de autorizare a proiectului

– implementarea proiectului la Complexul de Agrement Trei Lacuri, unde deja s-au început lucrările.

– Implementarea proiectului privind Complexul Social unde sunt obținute toate avizele, urmează emiterea autorizației de construcție și constructorul va putea începe lucrările. Complexul Social va fi amplasat în zona Parcului Municipal Berc.

Primarul a vorbit și despre Cartierul Sarât, o zonă în care s-a investit mult și se va investi în continuare. Principalul obiectiv pe anul 2022 în ceea ce privește cartierul Sarât este construirea unei creșe.

Cartierul Șarât

„Cartierul Șarât este o zonă care se dezvoltă, de la zi la zi, tot mai puternic, un cartier în care am investit foarte mult și vom investi în continuare. Tocmai ce am dat 38 de locuri de case după ce, în mandatul trecut, am mai oferit 96 de locuri, dacă bine îmi aduc aminte. Este o zonă în care mulți tineri din municipiul nostru construiesc, atunci am considerat că este extrem de important ca în acea zonă să construim și o creșă.

Având în vedere planul Guvernului Ciucă de dezvoltare a acestui program de creșe suntem unii dintre „fericiții câștigători” ai unui proiect finanțat de Guvernul României pentru construirea unei creșe în cartierul Șarât. Sper ca anul acesta să și începem lucrările.”

Pe partea de infrastructură, Lojigan a afirmat că  se vor continua străzile Avram Iancu, Gării și Iancu Jianu până în cartierul Lut. De asemenea, se vor finaliza trotuarele pe străzile Retezatului, Aviatorilor, Șoferilor și Axente Sever, strazi care sunt prinse pe Planul de Mobilitate Urbană și care sunt deja bordurate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2