nello construct

Asociația Pro Infrastructură cu ochii pe drumul expres de la Tureni. Care este stadiul lucrărilor? (VIDEO)

Dimex, start curajos pe DEx4 în zona Tureni. Pe 1 noiembrie Asociația Pro Infrastructură a vizitat capătul dinspre Autostrada A3 al drumului expres care va lega, într-un final apoteotic, municipiile Turda și Dej

Cei nici 5 kilometri de lângă Tureni sunt așteptați cu sufletul la gură de clujeni și de toți șoferii aflați în tranzit. Chinul lor ar putea să se termine mai repede, la sfârșit de 2024.

„Cei de la Dimex, în asociere cu Obras, OPR, Autotehnorom și Con-A, au atacat lotul cu mult tupeu și ne dau speranțe că ar putea face o mare performanță în prima lor aventură ca lideri pe un proiect major de infrastructură rutieră: inaugurare în decembrie 2024, înainte de termenul contractual, februarie 2025.

Șantierul arată foarte bine: stadiu fizic general aproximativ 10% după primele două luni și jumătate din cele 18 de execuție directă, două treimi din săpături realizate. Ceva emoții ne dau partenerii de la Con-A care sunt responsabili cu structurile. Ne asigură însă că și-au calculat bine pașii.

Suntem cu ochii (și) pe acest proiect. Un ciot care va tăia multe, multe minute eliminând tranzitul orașului Turda, un coșmar deopotrivă pentru șoferi și localnici” transmite Asociația Pro Infrastructură

Investiția, în valoare de 528 milioane de lei, este realizată de o asociere de firme condusă de Dimex 2000, cu care CNAIR a semnat contractul în luna iulie.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens. Pe această șosea vor fi construite 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Constructorul are termen de finalizare 18 luni, având astfel un termen până în februarie 2025 pentru finalizarea proiectului. Cu toate acestea, există speranțe că lucrările vor fi gata chiar și cu o lună înainte, în decembrie 2024.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: