marian morar
m install
nello construct

O echipă din seria celor de la Sticla Arieșul Turda, finanțată masiv de… Guvernul Ungariei!

zamblau eugen

Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă care activează în seria 5 din Liga 3 de fotbal, cu obiectiv promovarea în Liga 2, este finanțată de Guvernul Ungariei! Colega de serie a celor de la Sticla Arieșul Turda se află pe locul 2, după cele 12 etape disputate până în acest moment și a ajuns în sferturile Cupei României, după ce a eliminat spectaculos Dinamo București.

 

Jurnaliștii de la GSP au aflat că clubul din Miercurea Ciuc ar fi primit 3,2 milioane de euro, prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria. Suma este imensă, în condițiile în care, comparativ, bugetul anual alocat de administrația locală turdeană pentru echipa de handbal Potaissa Turda (Liga Națională, în lupta pentru primele locuri) și echipa de fotbal Sticla Arieșul Turda (Liga 3, locul 9), la un loc, este undeva pe la 730.000 de euro!

Cei din Miercurea Ciuc nu sunt singurii finanțați de Guvernul Ungariei. Cealaltă echipă finanțată oficial de maghiari este Sepsi Sfântu Gheorghe, care activează în Liga 1, aceștia primind și ei tot 3,2 milioane de euro.

”Aşadar, aproape 6,5 milioane de euro au ajuns la cele două cluburi, care reprezintă două oraşe din două judeţe în care populaţia e preponderent formată din etnici maghiari. Infuzia masivă de capital, venită de la Budapesta, s-a simţit imediat, iar progresul acestor formaţii a fost mare.

Sepsi a promovat, iar anul trecut a fost revelaţia play-out-ului. În actualul sezon e la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 6, ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off. 

Csikszereda e în Liga a 3-a, dar şi-a creat o bază care rivalizează chiar şi cu unele existente în Liga 1. În plus, a produs o surpriză fantastică în optimile de finală din Cupa României: a eliminat-o pe Dinamo şi va evolua pe teren propriu în „sferturi”.”, precizează GSP.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2