fbpx

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 2225
 
 
3 Comentarii

inculpati

În spațiul public au apărut detalii din rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, în ceea ce privește dosarul penal în care sunt acuzate 5 persoane din Câmpia Turzii, printre care apar și foști sau actuali demnitari: Avram Gal (fost viceprimar), Petre Pop (fost administrator public), Deak Francisc (fost consilier local), Isaac Tudorel (consilier local in mandat) și Cristel Frânc (fost director general al Domeniului Public SA).

 

Apariția acestor date poate părea surprinzătoare, în condițiile în care TurdaNews a solicitat în MOD OFICIAL transmiterea DATELOR PUBLICE din acest dosar (inclusiv rechizitoriu), iar răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda a fost că... încă nu se pot transmite! Vezi adresa la finalul articolului! Din acest motiv, TurdaNews a solicitat o anchetă internă în cadrul parchetului, pentru a se descoperi cine se face vinovat sau ce interese există ca date din acest dosar să fie transmise ”pe surse”, evitându-se căile oficiale, asumate. Așteptăm răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda! Vezi adresa la finalul articolului!

Dincolo de acest aspect, trebuie menționat că dosarul penal are legătură cu modul în care a fost gestionată administrarea SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, societate cu capital 100% de stat (Municipiul Câmpia Turzii este acționar unic).

TurdaNews a scris ÎN PREMIERĂ despre trimiterea în judecată a celor 5 inculpați.

Citește și:

EXCLUSIV - Nume grele într-un dosar penal care a fost înaintat instanței! Doi candidați la Primărie și un fost director de societate de stat!

Petre Pop, unul dintre acuzați, a declarat pentru InfoArieș că este nevinovat și că probele sunt falsificate. ”Mi se pare curios că soțul unei martore a primit teren în Parcul Industrial când soția dădea mărturii la Parchet”, mai spune Petre Pop. făcând referire la Simina Șipoș, colega sa de partid, al cărei soț, Sorin Șipoș, a achiziționat un teren în Parcul Industrial Câmpia Turzii, pentru o autobază auto.

Ce treabă este între numirea lui Cristel Frânc ca director general și faptul că el ulterior și-a luat un avocat încălcând legea? Nici măcar nu am participat la ședințele invocate. Nu am prezentat membrilor AGA vreun document fals din partea Primăriei sau Consiliului Local. În ziua unei ședințe eram în altă partte, era o competiție de șah, în cealaltă zi în care a fost cealaltă ședință fusese vizita prințului Paul de România și am fost ocupat toată ziua”, explică Petre Pop. Acesta spune că va formula plângeri pentru mărturie mincinoasă și va folosi procedurile judiciare de camera preliminară pentru a demonta probele depuse la dosar, conform sursei citate. 

Aceeași atitudine o are și Avram Gal, acuzat și el în acest dosar, care spune că nu are ”niciun stres” și că în instanță va demonstra că este un dosar ”fabricat”, neavând nicio implicare și nicio vină.

”Povestea acuzațiilor de abuz și instigarea la uz de fals începe în iulie 2015. Petre Pop (acuzat de instigarea la fals intelectual, art 47 Cod Penal) , Gal Avram (instigarea la uz de fals, art 47, CP), Isac Tudorel (instigare la fals intelectual), Deak Francisc ( două fapte de instigare la fals, una de fals material) și Frânc Cristel (acuzat de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual) i-ar fi determinat pe Simina Șipoș, Ciurtin Angelica și Mihai Balint să falsifice procesul verbal al ședinței Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la Domeniul Public SA din data de 31 iulie 2015 precum și Hotărârea 4 a AGA din aceeași dată.

Procurorii spun că a fost alterat conținutul hotărârii cu mențiunea nereală că a existat o adresă prin care AGA a fost mandatată de către Consiliul Local Câmpia Turzii în vederea revocării Consiliului de Administrație și că a fost supusă la vot revocarea CA. Ulterior întocmirii Hotorării 5 a Adunării Generale a Acționarilor din 14 august și a procesului verbal Deak Francisc ar fi determinat-o pe Angelica Ciurtin să falsifice prin alterare procesul verbal. Se modifica componența Consiliului de Administrație și Pop David Silviu urma să fie înlocuit cu Podariu Horațiu. 

Pop David Silviu fusese numit în Consiliul de Administrație fără să fie întrebat. A aflat despre numirea sa prin oraș, la o bere. Omul mărturisește că habar nu a avea ce înseamnă funcția în care a fost numit. S-a dus acasă, s-a consultat cu nevasta iar soția i-a recomandat să-și vadă de treabă. Pop David a refuzat numirea iar sfatul nevestei l-a scutit de complicații juridice ulterioare. 

Procurorii mai constată că Isac Tudorel, Bîndean Melania și Horațiu Podariu ar fi falsificat procesul verbal al ședinței din 17 august și hotărârile 9 și 10 ale Consiliului de Administrație prin alterare afirmându-se în mod nereal că a avut loc o ședință a CA în care s-a aprobat cu unanimitate de voturi prelungirea mandatului directorului general Cristel Frânc. Procurorii spun că Deak Francisc a fost cel care l-a determinat pe Podariu Horațiu să semneze hotărârile. Frânc Cristel ca director general ar fi încheiat un contract de asistență juridică de 2000 de lei fără a avea acordul Consiliului Local”, menționează InfoArieș.

fotografie TurdaNews

TurdaNews a relatat despre neregulile care s-au făcut la SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA în 18 august 2015, chiar în zilele în care acestea s-au produs! La vremea respectivă nicio altă publicație nu a avut curajul să demaște acele nereguli!

Iată ce menționam, în 18 august 2015: 

”Însă, ceea ce frapează este UȘURINȚA cu care astfel de fapte s-au produs, fără măcar să LE DEA FRISOANE autorilor, având în vedere faptul că deși își argumentau deciziile pe OUG 109/2011, tocmai articolele invocate stipulau că... ceea ce au făcut este ilegal!

Iar asta te face să-ți pui întrebarea firească: NU MAI EXISTĂ TEAMĂ de lege?! Chiar aici s-a ajuns?!

Și, totuși, SE SESIZEAZĂ CINEVA?!”.

Citește și:

Este INCREDIBIL: Vezi modul în care conducerea SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA s-a aruncat în ghearele organelor de cercetare penală!

Un loc aparte în acest dosar îl ocupă Francisc Deac, fost consilier local din Câmpia Turzii și ”partener” al lui Cristel Frânc (au fost împreună și la SC Salina Turda SA, de unde au plecat tot cu ”probleme”).

”În rechizitoriul procurorilor un loc aparte îl ocupă Deak Francisc. Acesta a acționat ca funcțioar administrativ la SC Compania de Salubritate. În perioada în care a fost anagajat acolo două companii – DAA Grandtermopan srl și DAA Grandservice controlate de fiul său- au  primit contracte de sute de mii de lei. Granservice srl a avut contracte de 122.213 lei iar Grandtermopan contracte de 96.789 lei.

Procurorii concluzionează că Deak Francisc avea un interes direct în numirea lui Frânc Cristel ca director general. Anterior prelungirii mandatului, Deak a fost anagajat ca șofer la Domeniul Public iar firmele fiului său au primit două contracte de 21.088 lei și 33.976 lei pentru amenajarea interioară și a sediului companiei. Contractele au fost semnate exclusiv de Cristel Frânc, fără a avea viza oficiului juridic și cea a controlului financiar preventiv. Ulterior înlocuirii lui Cristel Frânc nu au mai existat contracte între firmele familiei și Domeniul Public”, mai menționează InfoArieș.

Cei cinci inculpați sunt: Cristel Frînc, Petre Pop, Avram Gal, Ionel Isac Tudorache și Francisc Deak. Parte vătămată în acest dosar apare SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA.

Cristel Frînc a fost director la SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA. A fost dat afară din PSD Turda, în urma unui conflict cu primarul Cristian Matei, după ce i-a solicitat acestuia din urmă să-l pună director la SC Domeniul Public Turda SA, după ”episodul” de la societatea similară din Câmpia Turzii.

Petre Pop a fost administrator public în Primăria Câmpia Turzii, în prezent fiind consilier județean, președinte al PSD Câmpia Turzii. Petre Pop a fost candidatul PSD la Primăria Câmpia Turzii, în anul 2016, iar numele său apărea menționat cu o posibilă candidatură și în 2020.

Avram Gal a fost viceprimar la Primăria Câmpia Turzii, în prezent este consilier ministerial al Ministrului Apărării și președinte al ALDE Câmpia Turzii. Avram Gal a fost candidat la funcția de primar în 2016, însă din partea PPU-SL. În 2020, numele său este vehiculat în ceea ce privește o candidatură pentru funcția de primar din partea ALDE.

Ionel Isac Tudorache a fost membru în Consiliul de Administrație al SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA. În prezent este consilier local din partea PSD.

Francisc Deak a fost angajat al SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, unele surse indicându-l ”mâna dreaptă” a lui Cristel Frînc, cei doi fiind și foști angajați ai societății SC Salina Turda SA, de unde au fost nevoiți să plece tot în urma unor probleme cu iz penal.

 

 

raspuns parchet

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  iobagu · 14:44 28.09.2019
  Să sperăm că vor ajunge acolo unde le este locul: la pușcărie!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  · 08:31 29.09.2019
  Procesul va fi "greu" si "lung". Si tare mi-e tema ca acesti tovarasi gusati vor scapa basma curata.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gal.M · 05:38 30.09.2019
  Stati linistiti ca scapa! Cativa dintre ei sunt masoni asa ca ce vedem noi este de ochii lumii! Cine nu a inteles ca masonii conduc orasul, judetul si tara sa caute pe internet! Romania era de mult pe locul 2 la numarul de masoni in Europa, asa ca dormiti linistiti, masoneria lucreaza pentru noi!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate