marian morar
m install
nello construct

Matei Cristian explică: „De ce se deschid așa de multe șantiere concomitent?”

zamblau eugen

Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de complex, motiv pentru care vom încerca să explicăm cât mai clar: Se lucrează pe foarte multe proiecte!  (europene, guvernamentale, locale)

➡️ Majoritatea proiectelor sunt finanțări nerambursabile, externe, deci nu sunt banii turdenilor! Sunt fonduri atrase de municipalitate din alte surse, sunt un plus, o gură de aer imensă pentru Turda. Am putea să ne gândim că sunt un cadou, o oportunitate care ne permite să recuperăm tot ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani. Dacă fondurile acestea nu ar fi existat, nu am fi avut atâtea șantiere nici în 10 ani.

➡️ Se lucrează la infrastructura de apă și canal, la rețelele de electricitate, gaz, telefonie și toate celelalte utilități. Toate lucrările trebuie corelate pentru a nu mai exista situații în care o stradă asfaltată să fie spartă pentru cine știe ce probleme.

➡️ Pe fiecare proiect lucrează firme diferite. În fiecare contract semnat există termene clare, iar abia în cazul în care acestea nu sunt respectate se poate rezilia contractul și să fie demarată o nouă licitație (proces care durează și nu este de dorit).

➡️Ne dorim să asfaltăm cât mai multe străzi cât mai repede! Dacă le-am fi deschis pe rând, nu s-ar fi schimbat absolut nimic. Tot la fel de mult ar fi durat, pentru că pe fiecare proiect în parte lucrează firme diferite. Așadar, dacă nu începeam lucrările pe anumite străzi nu înseamnă că altele ar fi fost finalizate mai repede, ci doar că ar fi început mult mai târziu, urmând să dureze la fel de mult. Toată lumea își dorește să se încheie procesul de modernizare cât mai repede și Turda să aibă infrastructura pe care o merită și pe care ar fi trebuit să o aibă de mult dacă în ultimii 20 de ani s-ar fi lucrat așa cum trebuia să se lucreze. Ceea ce trebuie reținut este că nimic nu se face la voia întâmplării și administrația locală veghează permanent asupra a tot ceea ce se lucrează, iar uneori apar probleme și situații neprevăzute, este normal. Cu siguranță în astfel de cazuri căutăm cele mai bune și rapide soluții pentru a fi rezolvate.

ESTE NORMAL SĂ EXISTE DISCONFORT?

? Trebuie să înțelegem cu toții că nu se poate moderniza un oraș întreg fără să trecem prin această etapă în care există uneori un real disconfort. Nu există modernizare fără șantier, praf și nervi, la fel ca atunci când construim sau renovăm o casă. Ceea ce este cert, la final vom constata că a meritat așteptarea.

Primarul Municipiului Turda,

Matei Cristian

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2