marian morar
m install
nello construct

Farurile suplimentare la mașini ar putea fi interzise!

zamblau eugen

Un proiect legislativ prevede ca toate mașinile, indiferent de capacitate, să dețină sistemul de lumini standard, fără lumini suplimentare care pot orbi participanții la trafic.

Acesta a primit raport de adoptare în comisia de specialitate a Senatului. Inițiativa care completează codul Rutier a primit avizul Guvernului, astfel că va fi trimisă, pentru votul final, Camerei Deputaților

Argumentele inițiatorilor proiectului sunt legate de cifrele îngrijorătoare care arată că țara noastră este pe locul II în topul celor care au cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere, cu 91 de persoane la un milion de locuitori, conform datelor Comisiei Europene. 

O mare parte din aceste accidente se produce ca urmare a coliziunilor dintre autovehiculele mici și mașinile de mare tonaj, TIR-urile: “Multe dintre aceste mașini de mare tonaj care tranzitează țara noastră sau au transporturi interne și internaționale au modificat sistemul de lumini și au instalat sisteme suplimentare personalizate, dar nestandardizate, care luminează puternic și intermitent pe timpul nopții”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului. Astfel, aceste lumini reprezintă un adevărat pericol pentru șoferi, deoarece pot crea senzații de orbire de moment sau reacții instantanee ce conduc la derapajul mașinii și pierderea controlului volanului, informează legestart.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2