marian morar
m install
nello construct

Infecţiile respiratorii se încadrează în limitele normale pentru această perioadă

zamblau eugen

Deocamdată, în judeţul Cluj nu au fost semnalate cazuri de gripă, iar înfecţiile acute respiratorii, nu dau prea multă „bătaie de cap” medicilor care se ocupă de aceste cazuri. Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate în săptămîna 13-19 decembrie este de 85.752, cu doar 2.9% mai mare decît cel înregistrat săptamîna precedentă, însă în limite normale pentru această perioadă a anului.

 

Campania de vaccinare gratuită a debutat de la 1 noiembrie, şi se va desfăşura până la sfârşitul lunii februarie 2011. Cele 1,3 milioane de doze de vaccin au costat 14.400.000 de lei şi au fost produse de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino şi achitate din bugetul MS, fiind destinate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire. Este vorba despre persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardio-vasculare, boli renale, diabet zaharat, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medico-sanitar, potrivit recomandărilor OMS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2