marian morar
m install
nello construct

Indicele de confort termic va fi depăşit azi şi mâine: Ne sufocăm!

zamblau eugen

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis un mesaj în această dimineaţă, prin care avertizează că azi şi mâine indicele de confort termic va fi depăşit (ITU), în cursul după-amiezelor. Conform ANM, va fi depăşit indicele critic de 80, în special în zonele de câmpie, dar local şi în alte zone.

 

Temperaturile maxime vor depăşi 35 de grade.

 

Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea şi astfel temperatura resimţită de corpul uman este mai greu de suportat. Medicii apun că atunci când indicele de confort termic depăşeşte pragul normal este obligatoriu să ne protejăm. Cei mai vulnerabili sunt copiii, vârstnicii şi bolnavii cronici (cardiacii, obezii şi diabeticii).

 

Efectele caniculei nu sunt resimţite doar la nivel fizic. Temperaturile ridicate combinate cu umezeala din aer lasă urme şi asupra stării psihice.

 

Medicii ne avertizează că trebuie să fim atenţi şi la medicamentele pe care le luăm. Astfel canicula poate accelera efectul acestora cu efecte negatice asupra stării generale de sănătate. Stări de leşin, accelerări anormale ale bătăilor inimii sau dureri intense de cap – acestea sunt principalele efecte adverse apărute, pe caniculă, în urma administrării anumitor tratamente. Medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale, diureticele şi hormonii tiroidieni se numără printre cele care pot da reacţii adverse neaşteptate pe timp de caniculă, atenţionează medicii. Specialiştii spun că unii bolnavi pot beneficia de o reducere a dozelor pe timpul verii, însă singurul care decide schema de tratament este medicul curant.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2