m install
nello construct

AMoS, alături de ONG-urile din CUA urează ”La mulți ani!” tuturor tinerilor din comunitate!

floris

Astăzi, 12 august, sărbătorim Ziua Internațională a Tineretului. De-a lungul timpului, tinerii noștri turdeni, dar și din întreaga Comunitate Urbană Arieș, ne-au arătat de fiecare dată, prin implicare, că binele atrage bine.
Aceștia sunt doar câțiva dintre tinerii comunității care nu așteaptă să li se ofere oportunități, ci le construiesc ei cu mâinile lor, schimbând cursul evenimentelor prin fiecare gest de generozitate și fiecare zâmbet împărtășit. În fiecare proiect în care se angajează, în fiecare cuvânt pe care îl rostesc în favoarea celorlalți, ei semnalează că a lua atitudine este o datorie civică, nu doar o opțiune. Iar pe această cale, dorim să mulțumim tinerilor noștri pentru toate orele pe care și le-au rupt din timpul lor pentru a le dedica dezvoltării comunității, toate sacrificiile pe care le fac și toate momentele pline de culoare prin care ne-au demonstrat că schimbarea este posibilă prin implicare. Sunteți niște eroi!

Alianța pentru Mobilitate Socială alături de ONG-urile din CUA, alege această zi pentru a pune în valoare tineri implicați în inițiative și organizații locale. Vă invităm să-i cunoașteți și voi!

Banca pentru Alimente, Cluj:
Voluntarii BRAC se luptă zi de zi pentru a reduce risipa alimentară și se asigură de fiecare dată că resursele sunt distribuite în așa fel încât să ajungă la cei în nevoie. Întreaga echipă, doar în primele opt luni ale anului 2022, a reușit să salveze de la risipă 759 tone de alimente, echivalente a 1.180.000 porții de mâncare pentru oameni în nevoie.

Proaspăt absolventă a clasei a 12-a, Mihuț Roxana este unul dintre voluntarii BRAC – Fie că vine vorba de descărcări, operațional sau ajutor la organizarea evenimentelor, ea se implică peste tot. ”Văzând din nucleul acțiunilor câte persoane au nevoie de ajutorul băncii, mi-am schimbat atitudinea în ceea ce privește risipa alimentară.”

Gata mereu să ajute, Pintoiu Ioana crede că ”o mână de oameni inimoși reușesc să salveze de la risipă tone de alimente și să le distribuie celor mai puțin norocoși.” Ea este una dintre persoanele cu o motivație puternică de a ajuta oamenii din jur și este mereu acolo să încânte întreaga echipă cu buna ei dispoziție.

Pentru Vidrașcu Iulian, activitatea băncii i-a deschis perspectiva spre o zonă ușor ignorată de mulți: risipa alimentară, iar de atunci se luptă în fiecare zi să combată acest fenomen. O fire ageră și adaptabilă, el ajută oricând este nevoie și este mereu acolo, hotărât să înfrunte cu brio provocările zilnice.

Go Science – Asociația Club Științific Turda
GoScience conectează tinerii cu știința, oferindu-le oportunitatea unică de a experimenta și de a descoperi lumea înconjurătoare într-un mod captivant. De la biologie la fizică, chimie și tehnologie, această organizație încurajează elevii să urmărească misterul care îi înconjoară, să cerceteze și să își dezvolte abilitățile și intuiția.

Cioară Cătălina este unul dintre voluntarii GoScience de mai bine 2 ani, elevă la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”. Cel mai tare o pasionează activitățile care au ca nucleu Primul Ajutor, iar proiectul ei de suflet este Cursuri de Prim Ajutor – proiect prin care oferă elevilor din liceu informații de bază despre acest subiect. ”Pe această cale, subliniez încă odată importanța cunoașterii primului ajutor, nu doar în rândul elevilor ci a tuturor cetățenilor, deoarece sunt de părere că nimic nu este mai nobil decât să poți spune „știu să salvez o viață”.

Popa Celia, un alt voluntar al asociației, este o fire determinată și însetată de cunoaștere.
”Mă bucur că am avut oportunitatea de a acumula cunoștințe cu privire la acordarea primului ajutor. Consider că aceste informații sunt unele de bază, dar foarte importante și ar trebui cunoscute de fiecare persoană în parte pentru a putea fi de ajutor în orice situație critică și pentru a putea preveni posibile tragedii. Micile cursuri de prim ajutor, atât cele din mediul online, disponibile pe platformă, cât și cele fizice, pe care le-am desfășurat în liceu, cred că au fost unele benefice pentru comunitate, în special pentru tineri, având acum noțiuni elementare privind acordarea primului ajutor în caz de urgență. Sper ca implicarea noastră ca voluntari în proiect să ajute persoanele din comunitate să aplice corect tehnicile de prim ajutor, dacă sunt puși într-o situație critică.”

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice

Echipa dedicată a Asociației lucrează fără încetare pentru a asigura informații și resurse de înaltă calitate, sprijinind astfel pacienții în parcursul lor și îmbunătățind calitatea vieții lor. Prin eforturile lor, ei se implică activ în creșterea gradului de conștientizare și în îmbunătățirea îngrijirii pacienților cu afecțiuni hepatice.

Lorand, voluntar din 2019 în asociație, este unul dintre tinerii implicați, iar pentru el, voluntariatul înseamnă dăruire, învățare, respect, spirit civic și dorința de a-i ajuta pe alții. Lori, așa cum îi spune echipa, face din comunitatea locală un loc un pic mai bun în fiecare zi prin implicarea sa ca asistent la Urgențe în Turda. 

Pentru Forina, voluntariatul înseamnă noi prietenii, dezvoltarea unor competențe de folos și ajutor pentru cei care au nevoie. Activitatea ei în organizație i-a schimbat modul în care privește oamenii din jur și felul de a gândi. Împreună cu voluntarii APAH au îndrumat o mulțime de oameni spre cadre medicale care să îi preia și să îi ajute mai departe. ”Satisfacția pe care o am atunci când știu că pot schimba ceva în bine nu se poate exprima în cuvinte.”

Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică – AMoS ED

Conduși de o viziune a tinerilor, organizația urmărește să contribuie la dezvoltarea acestora prin diverse activități de tip training, workshop, tabere etc., dar și la dezvoltarea comunității din care tinerii provin.

În ultima perioadă, în AMoS ED s-au remarcat 4 tineri, elevi ai clasei a 10-a. Este vorba despre Bartuș Alexander, Moldovan Alexia, Torok Ioana și Crișan Alessia. Creativi și determinați, cei 4 sunt gata să dea tot ce au ei mai bun pentru a contribui pozitiv la dezvoltarea comunității din care provin. Aceștia au reușit să implementeze cu brio prima lor inițiativă și sunt mai nerăbdători ca niciodată să continue să contribuie la dezvoltarea lor, dar și a mediului din jurul lor. Suntem extrem de mândri de ei și le urăm succes în continuare!

Mulțumim tuturor tinerilor pentru implicarea lor și îi încurajăm să continue!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: