marian morar
m install
nello construct

Produse stricate în magazinele turdene

zamblau eugen

“E vară, vară şi e soare afară”… spuneau versurile unui cântec. Da! Dar căldura mare se pare că ne afectează pe toţi! Mai ales pe cumpărătorii care nu sunt atenţi la produsele comercializate. Comercianţii oricum nu se prea sinchisesc de sănătatea celor cărora le vând produsele, aşa că tot ce ne rămâne de făcut este să căscăm bine ochii pe ce dăm banii, nu de alta dar toxinfecţiile alimentare devin o “ modă”!

Inspectorii OJPC Cluj, au trecut la controale severe în privinţa produselor perisabile, urmărind în primul rând calitatea produselor, modul de etichetare, depozitarea şi păstrarea acestora dar şi modul de comercializare. “Tot în această perioadă am continuat controalele tematice privind taberele şcolare şi taberele pentru tineret“, spune directorul OJPC Cluj, Lenuţa Şuteu. Din păcate rezultatele nu sunt îmbucurătoare: în zona Turda, Câmpia Turzii au fost câteva reclamaţii şi din mediul rural fiind luaţi în vizor 12 operatori economici, dar şi 7 unităţi de alimentaţie publică de tip fast-food, terase, restaurante, cafebaruri şi patiserii.

În urma controalelor au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, din care 3 avertismente şi 7 amenzi în valoare de 4.500 RON.  Cele mai frecvente abateri au fost constatate la caracteristicile organoleptice ale alimentelor, la 3 operatori economici din zona noastră găsindu-se produse perisabile cu termenul de valabilitate expirat, 20 kg alimente în valoare de 107 lei fiind retrase de la comercializare. Unităţile de alimentaţie publică nu stau nici ele mai bine, diferite preparate din carne şi produse zaharoase au fost scoase de la vânzare, iar amenzile au crescut pe măsura riscului de îmbolnăvire a populaţiei, între 4.000 şi 6.000 de lei pentru un agent economic.

Reclamaţii şi în mediul rural

Tot magazinele alimentare sunt şi aici problema! Mizând pe faptul că inspectorii OPC nu prea ajung în zonă, comercianţii de la sate vând vrute şi nevrute, riscând să îmbolnăvească turiştii dar şi localnicii. Cele mai frecvente produse alimentare găsite cu “bube” au fost cele de panificaţie: pâine, făină dar şi sucuri şi alte produse de sezon. “Atenţionăm aici consumatorii ca în aceste zile caniculare iulie-august să verifice toate informaţiile de pe produse atunci când le cumpără, în primul rând să se uite la termenul de valabilitate, dacă temperatura de păstrare – depozitare în magazin este cea corespunzătoare, dar şi să păstreze alimentele acasă la temperatura prescrisă de producător“, spune directorul OPC Cluj, Lenuţa Şuteu.

Pentru unităţile de alimentaţie publică, inspectorii de la protecţia consumatorilor, recomandă clienţilor o atenţie mărită în privinţa stării de curăţenie a localurilor, a grupurilor sanitare, citirea listelor de meniu, afişarea preţurilor, cantitatea de alimente servită, echipamentul de protecţie al angajaţilor dar şi prestaţia acestora, în cazul în care apare o suspiciune în privinţa calităţii produselor, acestea să fie refuzate! Totuşi, păstrarea bonului fiscal, care face dovada prezenţei în localul respectiv, trebuie păstrat pentru a facilita misiunea inspectorilor OPC în cazul unei reclamaţii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2