În perioada 10-14 ianuarie 2022, trei cadre didactice ale Liceului Teoretic „Pavel Dan” au fost prezente la Roma pentru o activitate Erasmus.
Petran Ioana-Raluca, Vînătoru Irina-Adina și Mureșan Daniela alături de alți profesori din România, Polonia, Spania, Germania, Grecia, au participat la a treia activitate de mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ KA1, ”Feel FREE. For a Revival of the Educational Environment”.
Acest proiect se desfășoară la Liceul Teoretic „Pavel Dan” cu scopul formării de resurse umane necesare promovării unui învățământ modern, menit sa dea comunității generații de tineri instruiți, pregătiți pentru societatea mileniului III prin: promovarea și utilizarea sistematică a metodelor şi tehnicilor active, încurajarea inovației didactice sprijinită pe elementele specifice noilor tehnologii, precum și practicarea de modele şi stiluri eficiente de învățare care să le dezvolte elevilor gândirea critică și abilitatea de a aplica cunoștințele studiate în contexte practice.
Nu este prima dată când cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” călătoresc în altă țară pentru un proiect Erasmus. În luna noiembrie, Diana-Maria Gocan, Olga Peczi și Gizella Zsuzsanna Benko, au participat la Florența în cadrul aceluiași proiect. Detalii AICI!
„Experiența Erasmus nu se povestește ci, mai degrabă se trăiește! Am străbătut, în calitate de dascăli ai Liceului Teoretic ,,Pavel Dan”, în perioada 10-14 ianuarie 2022, străzile de ieri și de azi ale ,,Cetății Eterne” Roma, întâlnindu-ne, atât cu ,,pagini de istorie” despre fabuloasele ruine ale Imperiului Roman, Colosseum, lupte cu gladiatori, Columna lui Traian și tronul Papei- Vaticanul, cât și cu cele mai bune practici TIC ale Cursului ,,Interactive ICT-based and web tools and non-formal education methods for an effective blended, flipped and cooperative learning”.
Pe parcursul derulării cursului ,,Interactive ICT-based and web tools and non-formal education methods for an effective blended, flipped and cooperative learning”, organizat de Enjoy Italy, am explorat lumea alfabetizării digitale, am discutat și reflectat asupăra predării și învățării hibrid prin integrarea tehnologiei și a instrumentelor web, ne-am inspirat din cele mai bune practici, prezentate de formatorul Alessandro Gariano, referitoare la modul în care TIC poate motiva elevii, ne-am îmbunătățit abilitățile digitale cu o serie de instrumente, software și programe interesante pentru predare, învățare și evaluare.
Organizarea cursului a fost foarte bine gândită, atât din punctul de vedere al resurselor material, al conținuturilor informaționale ─ competențe cheie și abilități soft pentru cetățenii secolului XXI, învățare prin cooperare, clasă inversată – caracteristici, valori și bune practici, platforme și resurse web, laboratoare practice, colaborare, creativitate și rezolvare de probleme ─, al resurselor umane ─ formatorul, cursanți interactivi din România, Polonia, Spania, Germania și Grecia ─, cât și al resurselor de timp- plaja orară a cursului, evidențiind un echilibru între teorie și învățarea practică a platformelor și resurselor web, între care: Edmodo, Padlet, Quizizz, StoryJumper, Storyboard That, Coggle, Genially, Edpuzzle, Simpleshow video maker, Bookcreator etc.”, a spus doamna prof. Petran Ioana-Raluca.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.