marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Crematoriul uman de la Moldoveneşti declanşează reacţia Bisericii!

zamblau eugen

Mitropolitul Andrei Andreicuţ a transmis o adresă către Primăria Moldoveneşti, în care solicită administraţiei locale să nu acorde cerzificate de urbanism şi autorizaţie de construire pentru un asemenea obiectiv, pentru că este contrar învăţămintelor Bisericii.

Reacţia a venit după ce au apărut unele zvonuri că ar exista o societate care ar intenţiona să construiască un crematoriu uman pe teritoriul localităţii Moldoveneşti. recent, un scandal s-a iscat şi la Cluj Napoca pe această temă, mai mulţi clujeni protestând împotriva construirii unui crematoriu uman în cartierul Mănăştur.

Mitropolitul Andrei Andreicuţ atrage atenţia că preoţii nu vor oficia slujbe pentru persoane incinerate, pentru că omul trebuie să fie îngropat în ţărână, aşa cum scrie şi în Biblie.

"Înmormântarea mărturiseşte atât stricăciunea cât şi preamărirea şi învierea trupurilor. Incinerarea, promovată în general de oamenii nereligioşi, este o contramărturie pentru amândouă. Ea vrea să ne sugereze că la moarte totul piere, inclusiv trupul care se face cenuşă. Adevărul este că Dumnezeu şi din cenuşă îl poate învia pe om, dar practica incinerării nu este nici scripturistică şi nici potrivit tradiţiei. Mai adăugăm un considerent de natură sentimentală şi morală: la mormântul celor dragi poţi pune o lumânare, poţi aduce o floare, poţi face o rugăciune. Copiii realizează o comuniune lângă mormântul părinţilor", se precizează în adresa înaintată Primăriei şi Consiliului Local Moldoveneşti.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2