m install
nello construct

Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Baza 71 Aeriană

floris

Astăzi, la sediul Bazei 71 Aeriană, militarii prezenți au sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române, au arborat drapelul și s-a citit mesajul comandantului bazei.

La 24 ianuarie este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. „Mica Unire” a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească. Procesul unirii bazat pe o puternică apropiere culturală și economică între cele două țări a cunoscut o etapă decisivă prin alegerea lui Alexandru loan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Ziua Unirii Principatelor Române este o zi specială şi o sărbătoare pentru neamul românesc, moment în care provinciile româneşti au devenit istorie. Pentru întreaga suflare românească, această zi reprezintă o evocare a trecutului, prilej de cinstire a eroilor.

„Contez pe contribuţia fiecăruia dintre dumneavoastră pentru creșterea permanentă a imaginii şi prestigiului instituţiei din care faceţi parte. Cu acest prilej, daţi-mi voie să vă mulțumesc în numele comenzii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil lonescu” pentru solicitudinea şi abnegaţia de care aţi dat dovadă și vă urez succes în îndeplinirea, cu onoare și demnitate, a misiunilor încredinţate de acum înainte” este mesajul conducerii unității militare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: