nello construct

Zahăr românesc din sfeclă produsă la Cluj în magazine

Fabrica de zahăr de la Luduș a început să distribuie produsul în magazinele din țară. Sfecla din care este produs zahărul este cultivată în Cluj și în alte câteva locuri din țară.

Conform colegilor de monitorulcj.ro, fabrica a fost preluată de doi antreprenori români în primăvară.

„Pe 22 septembrie a început campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr, fiind deja livrate cantități de zahăr către magazinele din România, astfel încât consumatorii români să poată găsi la raft zahăr românesc 100%. Procesarea sfeclei de zahăr s-a realizat pe o suprafață de aprox. 3400 ha, de la fermieri din județele: Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Alba, Bistrița-Năsăud și Arad”, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), citat de monitorulcj.ro.

Sfecla provine din Cluj, Mureș, Alba, Brașov, Bistrița Năsăud și Arad, de pe o suprafață de 3.400 hectare.

„Producția de zahăr de anul acesta arată cu adevărat că aici există patriotism și sunt sigur că orice român adevărat care investește în România își dorește să obțină produse care să se regăsească pe rafturile magazinelor din țară. Acest lucru se realizează cu ajutorul dumneavoastră, al fermierilor. Am satisfacția că prin determinare și efort, s-a reușit salvarea fabricii de zahăr, iar munca salariaților și activitatea fermierilor cultivatori de sfeclă de zahăr în zonă vor continua. Această investiție importantă pentru relansarea producției de zahăr din țară reprezintă o dovadă că agricultura românească are potențial și viitor”, a declarat ministrul agriculturii Florin Barbu, care a fost astăzi în vizită la fabrica de la Luduș.

foto: facebook Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: