tichet vacanta

Voucherele de vacanță se prelungesc până pe 31 decembrie 2021

Românii vor putea să își folosească voucherele de vacanță până pe 31 decembrie 2021, potrivit unui proiect realizat de specialiștii Ministerului Economiei.

Din cauza panademiei, multe tichete de vacanță au rămas nefolosite, prin urmare autoritățile au realizat un proiect care să îi ajute pe oameni.

Concret: Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanta emise in perioada martie – decembrie 2019 a fost prelungita pana la 31 mai 2021, prin OUG nr. 35/2020, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea COVID-19.

Avand in vedere ca numarul cazurilor de infectati este foarte crescut in continuare, Ministerul Economiei considera ca este necesara prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta emise in 2019 pana la data de 31 decembrie 2021. De asemenea, se ia in considerare si marirea termenului de valabilitate al celor emise in anii 2020 si 2021 la doi ani de la data emiterii, potrivit unui proiect de OUG aflat in dezbatere publica pe site-ul institutiei. 

Masura mentinerii acordarii voucherelor de vacanta, in cuantum de 1450 lei, pana la data de 31 decembrie 2021, prin aplicarea in continuare a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2009, va sprijini industria ospitalitatii, puternic afectata de efectele pandemiei COVID 19, in sensul recuperarii pierderilor suferite ca urmare a suspendarii activitatii structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si/sau alimentatie publica sau a restrangerii circulatiei persoanelor in anumite zone cu grad de infectare ridicat. 

Comentarii

ULTIMELE articole: