Violență domestică la Iara. Sătulă de bătăi o femeie a cerut ordin de protecție!

nello construct

Cazurile de violență domestică sunt tot mai multe. Femeile cer sprijinul autorităților după ce sunt scopite în bătaie de soți/concubini sau sunt agresate în alte feluri.

Un caz de acest fel a avut loc la Iara unde o femeie a cerut ordin de protecție după ce a fost hăituită și amenințată de soț, care devenise violent, mai ales că ea a părăsit domiciliul conjugal din Ocna Mureș și s-a întors la mama ei, într-un bloc de pe strada Vânătorilor din Iara.

“Tip solutie: Admite in parte cererea
Soluția pe scurt: Hotărâre – Admite în parte cererea de emitere a ordinului de protecţie formulată, astfel cum a fost precizată de reclamanta H.N., în contradictoriu cu pârâtul H.I.A. Obligă pârâtul la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de victima H N, faţă de victima minoră H.P.N.A. şi faţă de locuinţa acestora din comuna Iara, sat Iara, jud. Cluj, pentru o perioadă de 6 luni. Interzice orice contact al pârâtului, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima reclamantă, pentru o perioadă de 6 luni. Dispune, pe perioada ordinului de protecţie, încredinţarea minorului H.P.N.A. şi stabilirea reşedinţei minorului la mamă. Dispune pe perioada ordinului de protecţie, interdicţia pentru pârâtul H.I.A. de a încasa alocaţia de stat pentru minorul H.P.N.A. şi încuviinţează încasarea acesteia de către reclamantă. Dispune comunicarea interdicţiei pentru pârâtul H.I.A.de a încasa alocația de stat pentru minorul H.P.N.A. Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba. Obligă pârâtul ca pe durata de valabilitate a ordinului de protecție, respectiv pentru o perioadă de 6 luni, să urmeze un program de consiliere psihologică. În temeiul art. 13 alin. 1 lit. e din Legea nr. 217/2003, dispune sesizarea Primăriei Orașului Ocna Mureş în vederea asigurării accesului pârâtului la consiliere psihologică. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1.200 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Respinge în rest pretenţiile reclamantei, ca neîntemeiate. Atrage atenţia pârâtului că încălcarea măsurilor prevăzute în prezentul ordin de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la 5 ani.”, a fost decizia instanței.

Conform probelor de la dosar, cei doi s-au căsătorit la Ocna Mureș, în iulie 2022, având o relație din mai 2021. După căsătorie, au locuit la domiciliul bărbatului, în Ocna Mureș. De circa o lună de zile și ceva, femeia a plecat de la locuință, împreună cu băiețelul minor, reproșând faptul că acesta se droghează și este violent. Asta pentru că a fost bătută, pentru simplul motiv că după ce au luat masa, a adormit lângă copilul minor, iar soțul ei a fost nervos din acest motiv.

După despărțire, soțul ei a devenit extrem de agresiv, verbal și fizic, hăituind-o și reproșându-i că nu i-a fost fidelă. În 15 august, chiar a mers la bloc, unde locuia și a înjurat-o. Incidentul a fost filmat cu un telefon mobil. Pe acest fond, temându-se de posibilele acte de violență ale acestuia, femeia a apelat la emiterea unui ordin de protecție.

De cealaltă parte, bărbatul susține că și-a dorit să-și vadă băiatul de 1 an și 6 luni și nu a fost lăsat, iar din acest motiv a fost afectat.

”Din economia dispoziţiilor Legii nr. 217/2003 rezultă că pentru emiterea unui ordin de protecţie este necesară îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: constatarea comiterii unui act de violenţă, actul de violenţă să fie de natură să pună în pericol viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea victimei, actul să fie un act de violenţă comis în familie, iar emiterea ordinului de protecţie să fie necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol. Prin urmare, ceea ce trebuie dovedit este nu doar existenţa unor acte de violenţă, ci şi pericolul creat de aceste acte ce trebuie să întrunească exigenţa actualităţii, atitudinea şi comportamentul pârâtului fiind necesar a îmbrăca forma unor abateri grave, măsura de protecţie fiind la rândul ei absolut necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol, dovada acesteia fiind, potrivit dispoziţiilor art. 249 C.proc.civ., în sarcina persoanei ce o invocă. În cauză, instanţa apreciază că din probele administrate rezultă existenţa unei situaţii premisă dintre cele avute în vedere de Legea nr. 217/2003, rezultând că pârâtul a exercitat acte de violență verbală și psihologică faţă de victimă.”, a precizat instanța.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: