marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Veteranii de război au fost omagiați astăzi la Turda (galerie foto)

zamblau eugen

Ziua Veteranilor de Război nu a trecut neobservată la Turda pentru că astăzi  în sala mare a Primăriei, veteranii celui de-al II-lea Război Mondial au fost omagiaţi de către reprezentanţii municipalității, ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Asociaţiei Veteranilor de Război.

La eveniment a fost prezent primarul Tudor Ștefănie, viceprimarul Varo Lucian, general-maior Sever Mureșan/ președintele filialei turdene a Asociației Veteranilor de Război, prof. Valentin Vișinescu, consilieri locali, membrii ai Garnizoanei Turda, elevi de la școala Teodor Murășanu care în final au susținut un program artistic.

În deschidere a fost rostit mesajul comandantului garnizoanei militare de la Turda, lt. col. Ioan Costinel Boboc, care a făcut referire la importanța Zilei Veteranilor de Război și locul pe care aceștia îl ocupă în istoria neamului.

Primarul Tudor Ștefănie a declarat că veteranii de război merită prețuirea tuturor generațiilor, aceștia fiind o istorie vie a neamului românesc.

„Merită prețuirea noastră, festivitățile organizate cu această ocazie au rolul de-a întări importanța existenței lor în societate. Trebuie să le mulțumim pentru ceea ce au făcut, merită să fie onorați și amintiți în istoria municipiului nostru, indiferent de cine va conduce destinele acestui oraș” este de părere primarul turdean.

Numărul veteranilor în viaţă se împuţinează pe zi ce trece. Potrivit unor date statistice, dacă în urmă cu 24 de ani, în ţară erau 900.000 de veterani de război, în prezent mai există, împrăştiaţi în toată ţara, în jur de 30.000.

La 29 aprilie, în fiecare an, românii sărbătoresc Ziua Veteranilor de Război. În urmă cu 112 ani, la 29 aprilie, Regele Carol I instituia titlul de "Veteran de Război", în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva din 1870 a statelor europene, în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă, zi care a devenit, din anul 2007, Ziua Veteranilor de Război.

O galerie foto puteţi vedea AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2