marian morar
m install
nello construct

Valentin Marcu: E potențial la echipă, sunt foarte multe grupe de copii, trebuie doar seriozitate și multă muncă

zamblau eugen

Cu un meci înainte de finalul sezonului, fundașul dreapta al celor de la Sticla Arieșul Turda, Valentin Marcu, a acordat un interviu pentru TurdaNews.

Turdenii vor evolua sâmbătă, de la ora 11:00, contra celor de la Vulturul Mintiu Gherlii, într-un meci ce se va disputa la Jucu, în finala Cupei României, faza județeană. Duelul va fi transmis în direct pe TurdaNews.

R.: Cum ai caracteriza acest sezon pentru Sticla Arieșul Turda?

V.M.: A fost un sezon greu, de acomodare, după ce echipa a retrogradat în liga a IV-a. Au plecat toți jucătorii și au rămas doar copiii din propria pepinieră. Dar, a fost un sezon în care avem multe de învățat cu toții.

R.: V-ați calificat în finala Cupei, după ce ați câștigat chiar pe turneul campioanei ligii a patra. Cum a fost acel moment pentru tinerii coechipieri?

V.M.: Cel mai frumos moment posibil pentru copii, în primul rând, și pentru noi toți. Ne-am calificat pe terenul campioanei ligii a IV-a, după un meci foarte frumos, chiar fantastic, cu multe momente plăcute. E un rezultat foarte mare pentru noi, dar dacă am ajuns până aici, mergem să o și câștigăm, o să facem spectacol, indiferent de rezultatul din finală. Sunt foarte mândru de ce au realizat copiii noștri.

R.: De la liga a III-a, in partea de jos a ligii a patra, cum a venit această cădere pentru Turda?

V.M.: E mare trecerea de la liga a III-a la liga a IV-a. Mai ales la ce jucători buni au fost pe la Turda, în toți acești ani și am avut multe rezultate foarte bune, niște victorii de pus în ramă. Să ajungi pe locul 9 – 10 în liga a IV-a, e ceva greu de descris. Așa e în viață, ești sus și deodată cazi. Important e să știi cum să te ridici de fiecare dată.

R.: Se „aude” că ar reveni anumiți jucători la Turda. Ai ceva informații pe această temă?

V.M.: E adevărat ca s-ar putea reîntoarce foști colegi de la echipă; și eu am vorbit cu câțiva dintre ei, poate reușim să mai aducem ceva jucători cu experiență și să ne ajute pe posturile deficitare. Chiar am vorbit cu oamenii din conducere, baza o să fie în continuare pe copiii clubului, plus ce o să vină pe urmă, dar ca să nu mai rămânem pe ultimele locuri, trebuie combinată tinerețea cu experiența. Sper ca măcar câțiva dintre cei cu care s-a vorbit, să vină din campionatul viitor la Turda.

R.: Deja ai o experiență mare în fotbalul turdean, unde vezi Turda în următorii 10 ani?

V.M.: Eu sper ca peste câțiva ani echipa să fie în liga a III-a, cu foarte mulți copii tineri și talentați din Turda. E potențial la echipă, sunt foarte multe grupe de copii, trebuie doar seriozitate și multă muncă, atât din partea antrenorilor de la gupele de la copii, și mai ales, a tinerilor viitori fotbaliști.

R.: În acest sezon, ai jucat cu foarte mulți tineri. Are fotbalul turdean viitor?

V.M.: Doar eu cu Simi Cocoara am „stricat” media de vârstă a echipei. În rest, doar copii de la 15-16-17 ani, până pe la 22-23 de ani. Cred că am avut cea mai tânără echipă din câte am văzut în ultimii 10-15 ani prin fotbalul din zonă.

R.: A fost un sezon de primăvară bun pentru Turda, cum a venit această schimbare?

V.M.: Sincer, toată lumea a fost mulțumită de noi în această primăvară. Atât oamenii care au fost la meciuri, cât și conducerea clubului. Am venit în iarnă câțiva jucători care au adus un plus de valoare și, pot spune, că am fost un talisman norocos la echipă. De fiecare dată, cât am fost apt fizic și am putut juca, echipa nu a pierdut. I-a motivat bine „Șakalul Bătrân” pe tinerii lui copilași.

R.: Rămâi la Turda și în sezonul viitor?

V.M.: Da, rămân la Turda, cel puțin încă un an, cu toate că fac anul acesta 37 de ani, dar îmi place să joc fotbal, poate mai mult ca la 18 ani. Sper să fiu sănătos și să mă bucur în continuare, alături de această frumoasă echipă, de rezultate minunate și de momente de neuitat.

R.: Transmite un mesaj suporterilor.

V.M.: Așteptăm cât mai multă lume la meciurile noastre din toamna, să fie alături de noi și să vadă tinerii jucători ai Turzii câștigând multe meciuri, iar la final, să ne bucurăm alături de ei! Forza Sticla Turda!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2