marian morar
m install
nello construct

Trasarea străzii 22 Decembrie 1989 a aprins spiritele pe rețelele sociale! E normal?! (VIDEO)

zamblau eugen

Trasarea străzii 22 Decembrie 1989 a aprins spiritele pe rețelele de socializare, după ce mulți au constatat că, practic, strada a fost trasată cu linie dublă continuă, care nu permite intrarea spre societățile comerciale situate pe partea cealaltă față de sensul de mers.

”Cum să blocăm traficul în Turda?
Nimic mai simplu: Transăm strada 22 Decembrie cu linie dublă continuă şi obligăm toate camioanele ,care vin dinspre A1 să descarce sau să încarce de de la fabricile şi depozitele din zonă, să întoarcă în sensul de pe strada Ştefan cel Mare.
Genial!”, a comentat Țifui Florin, care a sesizat acest aspect.

Evident, comentariile s-au propagat pornind de la această constatare și s-au amplificat, majoritatea considerând că este o aberație care va conduce la o aglomerare mai mare a traficului auto pe strada respectivă.

Ce-i drept, asta s-a întâmplat și pe fondul unor lipsuri de comunicare din partea administrației locale, la acest moment. Pentru că, dacă e să fim corecți, informații despre cum va arăta strada 22 Decembrie 1989, din punct de vedere al desfășurării traficului, au existat în spațiul public, inclusiv pe TurdaNews. Numai că oamenii nu le bagă în seamă, iar când sunt în fața faptului împlinit, își dau seama că… asta e!

Informația privind modul de desfășurare al traficului era încă dinainte de începerea lucrărilor! Adică, cel puțin din ianuarie 2019!

Pasaj din articolul publicat în luna ianuarie 2019, pe siteul TurdaNews.

Citește și: Strada 22 Decembrie 1989 din Turda intră în procedura de licitație a reabilitării!

Inclusiv Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, ca document oficial, a fost disponibil pentru consultare publică încă din anul 2017 (raport final august 2017, vezi AICI). Însă, lipsa de interes a turdenilor pe tema unei dezbateri a pus în plan secund acest document.

Sau, poate, la vremea respectivă nevoia de asfaltare era mai mare decât orice altceva, iar singurul lucru care i-a interesat pe mulți, fără să-și bată capul prea tare, a fost ideea că ”se va asfalta”, o idee care era la nivcel de promisiune de ani de zile, în diversele configurații ale conducerii administrației locale turdene. Dar care s-a pus în practică abia acum.

Concret, strada 22 Decembrie 1989 apare menționată, cât se poate de clar, în documentul final al Strategiei de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Turda, la pagina 269.

Pasaj din PMUD (raport final august 2017), cu referire la strada 22 Decembrie 1989 (pagina 269)

E drept că aici apare o anomalie (posibil corectată ulterior, așa cum se vede pe proiecția străzii prezentată anterior, în articolul din 2019, de mai sus), în sensul că delimitarea celor două benzi este cu linie continuă. Probabil, în ideea unor ”depășiri”, pentru că accesul la unitățile economice situate pe partea cealaltă față de sensul de mers oricum nu era permis, pentru că se intră peste linia continuă a benzii dedicate autobuzelor.

Este un exemplu elocvent despre ceea ce înseamnă lipsa de informare și lipsa de implicare în faza de dezbatere (atunci când există informația primară). Iar, la acest moment, orice comentariu este tardiv, pentru că un proiect gata elaborat, finanțat de UE, atribuit pe baza unei licitații pentru lucrări, care trebuie să respecte proiectul în baza căruia a primit finanțarea, nu poate avea niciun efect. Pentru că… nu se mai poate!

Măcar, să fie o învățătură de minte! Și să învățăm să fim mai responsabili cu informațiile care se vehiculează, cu momentele în care trebuie să ne implicăm activ cu idei/soluții. Nu la ”spartul târgului”, când nu mai contează decât ”circul de pe net”, fără niciun efect concret.

TurdaNews a încercat, în cei 15 ani de existență, să ofere aceste informații relevante, care interferează cu viețile personale ale multora dintre noi. Dacă am fost sau nu băgați în seamă, asta depinde și de nivelul de implicare, inteligență, înțelegere, informare și predispoziție la manipulare (din partea celor care au diverse interese) al cetățenilor, al celor care ne citesc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

7 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2