m install
nello construct

Teatrul, ca instrument de terapie

floris

Pacienţii spitalului de boli spihice din Turda au colaborat cu o trupă germană pentru realizarea unei piese de teatru. Reprezentaţia piesei de teatru „Viaţa e frumoasă” de Carlos Goeschel a avut loc astăzi cu începere de la ora 11, în curtea secţiei de Pihiatrie cronici a spitalului municipalului Turda. Evenimentul a fost susţinut de pacienţi împreună cu o trupă germană având ca şi colaboratori Asociaţia Transilvania pentru promovarea bolnavilor psihici şi spitalul municipal.

Potrivit directorului unităţii sanitare turdene, medicul Antonica Bica, piesa de teatru face parte dintr-un turneu al trupei germane în judeţul Cluj, în cadrul unui proiect de colaborare între instituţii germane şi române.

Proiectul “ Theaterzirkus” a implicat 10 pacienţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani. Tinerii au venit timp de o lună în Transilvania , unde au realizat mici lucări de renovare şi împreună cu pacienţii de la Spitalul de Boli Psihice din Borşa au pregătit o piesă de teatru pe care au prezentat-o şi persoanelor cu dizabilităţi de la Turda, dar şi celor de la Borşa şi Beclean. Piesa de teatru intitulată “Viaţa e frumoasă” s-a bucurat de succes în cadrul publicului turdean, efortul actorilor fiind răsplătit cu ropote de aplauze. Împreună cu actorul Carlos Goeschel şi cu pedagogul de teatru Liv Rosler, participanţii din Germania împreună cu pacienţii de la Borşa au repetat timp de 3 săptămâni zilnic, întreg scenariul derulându-se pe o scenă improvizată într-un camion. Manifetsrea artistică a durat mai bine de 40 de minute, demonstrând că legătura dintre artă – ca metodă de tratament pentru bolile psihice chiar există!

La finalul reprezentaţiei, directorul spitalului turdean, Antonica Bica a declarat: “ Există o legătură foarte strânsă între artă şi remediile pentru bolile psihice. Arta dezvoltă simţurile pacienţilor care se simt foarte bine în momentul în care sunt angrenaţi în proiecte artistice. Un exemplu, sunt picturile pe sticlă pe care reprezentanţii comunităţii pot să le vadă în secţia de ergoterpie. Totul face parte din psihoterapia persoanelor cu dizabilităţi…vrem să continuăm acest gen de proiecte. Face bine atât pacienţilor , dar şi nouă. Asociaţia pentru promovarea bolnavilor psihici ne ajută în proiectele culturale, aşa că avem toate motivele să le continuăm”, spune Antonica Bica.

Pentru a viziona galeria foto de la acest eveniment, daţi click pe fotografia de mai jos.

Teatru cu bolnavii de la Psihiatrie

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: