m install
nello construct

Sunteți pregătiți?! De la 1 ianuarie 2024, eFactura devine obligatorie pentru toți!

floris

Sistemul de facturare electronică, eFactura, va deveni obligatoriu pentru toate tranzacțiile înregistrate de către firmele din România. În prezent, sistemul se aplică doar în cazul facturării către entități publice și în cazul unor produse de risc (legume, fructe, articole de îmbrăcăminte etc).

Practic este vorba despre un sistem de facturare electronică, prin intermediul portalului ANAF.

”Extinderea eFactură reprezintă o prioritate pentru autorități, întrucât este văzută ca o măsură cu impact major în combaterea evaziunii, însă statul ar trebui să țină cont de propria capacitate de a opera în condiții optime un astfel de sistem. În caz contrar, impactul asupra mediului de afaceri ar putea fi puternic negativ.

Sistemul informatic al CNIF va trebui să proceseze zeci de milioane de facturi pe zi. eFactură este în prezent obligatoriu în relația firmelor cu instituții ale statului, iar între companii private doar pentru bunuri considerate a avea risc fiscal riedicat. De la începutul anului următor, emiterea facturilor prin serverele ANAF ar urma să devină obligatorie pentru toate tranzacțiile B2B.”, precizează siteul profit.ro.

Facturarea electronică va viza doar relația cu partenerii economici din România, în relația cu partenerii strpăini menținându-se sistemul de facturare clasică.

Pentru a putea respecta această cerință, contribuabilii persoane juridice trebuie să dețină o semnătură electronică și să fie înregistrați în Sistemul Privat Virtual (SPV) de pe portalul ANAF, care permite transferul acestui tip de facturi electronice.

Pe piață există, însă, și sisteme de gestionare a facturilor (și nu numai) în sistem online, care permit și transmiterea facturilor în sistemul eFactura printr-un simplu click, fără alte complicații. O astfel de platformă este dea de la smartbill.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: