Cazurile de violență în familie devin o problemă în zona Turzii. Iar această situație se vede după numărul de plângeri pentru violențe domestice, dar și prin cererile pentru ordin de protecție, solicitate din aceleași cauze. Pe lângă asta, există multe alte situații în care nu se mai ajunge la astfel de plângeri, din teamă și din nivelul educației primite.
Cu toate acestea, sancțiunile nu sunt foarte dure. După ce bărbatul și-a caftit serios consoarta, merge în fața instanței, recunoaște și explică cum a ”mărunțit-o” cu bătaia, apoi primește ”cu suspendare”, rânjind în fața femeii agresate.
”În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul (…), la începutul lunii decembrie 2020 (cu aproximativ o săptămână înaintea datei de 13.12.2020) a agresat-o pe persoana vătămată (…), concubina sa, prin folosirea unui cuţit, cauzându-i plăgi tăiate/înţepate la nivelul spatelui şi a degetelor mâinii, după care în data de 12.12.2020 a exercitat din nou acte de agresiune asupra concubinei sale, lovind-o cu un topor în zona toracelui, cauzând-i o echimoză, leziunile traumatice menţionate mai sus necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Cauza a fost înregistrată în data de 21.12.2021 sub dosar nr.####/328/2021.”, a fost concluzia instanței, într-un dosar de acest gen, judecat în 3 februarie 2023.
”Se va avea în vedere că inculpatul a recunoscut fapta imputată, modalitatea concretă de comitere a faptei, aşa cum fost prezentată mai sus, numărul de zile de îngrijiri medicale de 8-9 zile, persoana văătmată arătând că s-a împăcat cu inculpatul.”, a anunțat instanța, după care a dat sentința: 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în formă continuată(2 acte materiale), menționând că ”dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”.
Articole similare:
