m install
petlinii
nello construct

Se mai îndulceşte „pastila” pentru spitalul turdean

floris

Spitalul din Turda va fi preluat de administraţia locală de la 1 iulie, adică de mâine. Vestea bună ar fi că datoriile din primele 6 luni ale acestui an vor fi achitate de la bugetul statului, iar numărul de paturi va rămâne la 408, în plus întreg personalul îşi păstrează slujbele…

 

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a luat o decizie radicală în ceea ce priveşte reducerea numărului de paturi la spitalul municipal din Turda, 20% dintre acestea urmau să dispară! Cele 89 de paturi din totalul de 453 câte are unitatera medicală trebuiau desfinţate în cel mai scurt timp.

 

În scenă a intrat însă municipalitatea care a făcut demersurile necesare pentru a menţine 408 paturi şi a reduce doar jumătate din numărul propus de minister. Cu alte cuvinte „se pierd” doar 45, nu 89 câte intenţiona MS să desfiinţeze.

 

Primarul Tudor Ştefănie spune că şi personalul poate să stea liniştit pentru că la numărul de paturi rămase, în mod normal trebuiau reduse 35-40 de joburi din cadrul personalului medical, dar deja spitalul din Turda are un deficit de 35 de de posturi, reglementându-se într-un mod fericit situaţia. Organigrama unităţii medicale prevede 580 de persoane.

 

Consilierul PRM Doru Anca şi-a exprimat dezacordul cu privire la preluarea spitalului turdean cu tot cu datorii, dar a primit şi explicaţiile necesare: sumele restante din prima jumătate a acestui an vor fi acoperite din bugetul statului, cele care sunt făcute după data de 1 iulie, din banii municipalităţii turdene.

 

La nivelul judeţului Cluj, ministerul sănătăţii intenţionează să "taie" 500 de paturi. Scăderea numărului de paturi din spitale îndepărtează tot mai mult România de standardele internaţionale în domeniu. Astfel, ţara noastră va avea 549 de paturi la suta de mii de locuitori, în timp ce Germania numără 829 de astfel de locuri la 100.000 de persoane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: