marian morar
m install
nello construct

Sala Polivalentă de la Turda e gata! Când are loc inaugurarea?

zamblau eugen

Lucrările la Turda Arena au fost finalizate, însă în urma procedurii de recepție s-au descoperit unele neconcordanțe, pe care constructorul trebuie să le remedieze până la finele acestei luni. În paralel, s-au făcut demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare funcționării.

”Sala Polivalentă este gata. Noi am efectuat recepția, în timpul căreia s-au constatat mici deficiențe, care, până la sfârșitul lunii februarie, trebuie remediate, ca noi să o putem inaugura. De asemenea, ea trebuie autorizată, cel mai greu va fi cu ISU. Noi le-am predat documentația și așteptăm să vedem când ne dau avizul.”, a spus primarul Cristian Matei, citat de radiocluj.ro.

Conform edilului turdean, inaugurarea este prognozată pentru week-endul 12-14 aprilie 2024. În cele 3 zile vor avea loc mai multe evenimente în noua sală polivalentă și în zona acesteia, vineri fiind dedidată tinerilor, sâmbătă adulților, iar duminică va fi meciul de handbal din Liga Zimbrilor, dintre Potaissa Turda și Dinamo București, campioana României. Pentru vineri și sâmbătă sunt preconizate concerte cu artiști de top, intrarea fiind gratuită.

”Turda Arena are o capacitate de 3230 de locuri. Este o sala modernă, superdigitalizata, sofisticată. Avem saună, avem sală de forță, spa, inclusiv bazin pentru recuperare, ceea ce nu cred că mai are vreo sală din România. Toate aceste dotări trebuie predate unor persoane, unor firme care au capacitatea să le mânuiască corect.

De asemenea, pentru partea sportivă a sălii sunt niște condiții foarte stricte. În spatele porților de handbal, de exemplu, trebuie puse niște plase acționate electric. A fost o scăpare că la întocmirea caietului de sarcini nu s-a ținut cont și de acest aspect, dar le vom face acum, rapid.”, a mai precizat Cristian Matei.

Noua sală polivalentă de la Turda a costat 23 de milioane de euro și este una dintre cele mai moderne săli de acest gen din România, fiind în Top 5 săli sportive, atât din punct de vedere al dotărilor, cât și al capacității. În Turda Arena vor putea intra 3200 de spectatori pe scaune, aici putând fi organizate meciuri  internaționale de handbal, baschet, volei sau tenis.

Sala de sport competițională de nivel internațional a fost construită pe strada Stadionului nr. 14, din municipiul Turda, în proximitatea bazinului de înot, a stadionului Municipal și a noii baze sportive cu teren sintetic de fotbal de dimensiuni normale, cu nocturnă și terenuri adiacente. Lucrările au demarat în urmă cu trei ani, în luna septembrie 2020.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

6 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2