m install
nello construct

Promovabilitate de 100% la bacalaureat după două probe

floris

Cei peste 1.600 de absolvenţi de liceu din judeţul Cluj înscrişi în sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat din acest an au trecut în aceste zile prin furcile caudine ale primelor două probe ale testării. Dintre cei înscrişi, o treime au susţinut examenle şi în alţi ani. Potrivit informaţiilor furnizate de inspectorii ISJ Cluj, toţi elevii care s-au prezentat luni şi marţi la probele orale de la Limba şi literatura română şi de Limba şi literatura maternă au obţinut note de trecere.

Din cei înscrişi 58 nu s-au prezentat la examen pentru proba de Limba şi literatura română, iar 21 au absentat la proba de limbă maternă. De asemenea, nici un candidat nu a încercat deocamdată să copieze, dar încă mai sunt probe de examen iar tentativele de fraudă care au fost “la mare căutare” în vară, pot oricând să apară. Pentru judeţul Clu au fost stabilite patru centre de examinare: Colegiul Naţional ,,George Bariţiu”, Grupul Şcolar de Material Rulant ,,Unirea”, Grupul Şcolar de Electrotehnica ,,Edmond Nicolau”,  din Cluj-Napoca şi Colegiul tehnic ,,Dr. Ioan Raţiu”, din Turda.

 

Centrul zonal de evaluare a fost stabilit la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“, din Cluj-Napoca. Directorul colegiului turdean Dr.I.Raţiu, Maria Piper, a declarat că aproximativ 58 de absolveţi s-au prezentat la probele orale, pentru limba engleză au fost 42 de liceeni examinaţi iar pentru franceză, doar 8. Sesiunea din toamnă a bacalaureatului continuă cu proba scrisă la limba română pe 21 august, cea de Limba maternă din 22 august, proba obligatorie de profil 25 august. Ultimele probe susţinute de candidaţi vor fi cea opţională din aria curriculară a profilului liceului absolvit şi cea la alegere dintre disciplinele celorlalte arii curriculare. Rezultatele vor fi afişate până vineri, 29 august. Urmatoarele 2 zile vor fi rezervate contestaţiilor, în vreme ce în prima zi de toamnă se vor afişa rezultatele finale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: