m install
nello construct

Polițiștii locali vor putea da amenzi de circulație. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Johannis!

floris

Începând de acum polițiștii locali vor putea să legitimeze conducătorii auto și să constate contravenții și să dea amenzi pentru nerespectarea codului rutier.

Președintele Klaus Johannis,a promulgat miercuri legea care modifică OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice,care stabilește și în sarcina poliției locale atribuția de a putea solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul,iar în cazul nerespectării transmiterii informațiilor solicitate să poată constata contravențiile și să aplice sancțiunile corespunzătoare.

”La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale,proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat sa comunice acesteia în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliția locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice”, se arată în proiectul adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni nerespectarea de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale,după caz,datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

”Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau de către polițistul local,iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către polițiștii de frontieră”, se mai arată în proiect, precizează sursa revistabiz.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

3 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: