marian morar
m install
nello construct

PNL Turda: Preocuparea pentru curățenia orașului nu este rușinoasă!

zamblau eugen

Montarea experimentală a unei pubele subterane este un semn al unui potențial, dar încă extrem de incert, succes care, credem noi, putea fi realizată cu mult mai mult profesionalism și cu mult mai puțină publicitate cu parfum electoral. Fotografiile însă ne-au făcut să ne întrebăm cum se produce colectarea selectivă într-un spațiu care pare nedelimitat în zona subterană a pubelei și cum se va realiza ridicarea selectivă a deșeurilor astfel depozitate?!

Ne dorim ca demersul colectării selective să nu rămână doar un exercițiu civic pentru cetățeni, urmat de o ridicare neselectivă a deșeurilor, ceea ce ar ridiculiza acut efortul cetățenilor de a colecta și depozita selectiv. Ne bucurăm, totuși, că am reușit, prin demersul nostru, să aducem în dezbaterea publică încă o temă relevantă pentru cetățeni: curățenia orașului.

Dacă ne ascundem în spatele scuzei că cei de dinainte nu au rezolvat problema nu înseamnă că problema dispare sau că trebuie tolerată și nici că toți cei implicați nu trebuie să își asume cota aferentă de responsabilitate, inclusiv pentru faptul că situația nu a fost rezolvată. Faptul că cei responsabili (fie municipalitatea, în sfera ei de competență, fie firma de colectare, în zona ei de competență) tolerează situațiile problematice, precum depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, neplata serviciilor de ridicare a deșeurilor sau lipsa contractelor cu firma de salubrizare, nu reprezintă argumente valide pentru a scuza gunoiul existent în anumite zone ale orașului.

Chiar dacă dezbaterea pe această temă a debutat oarecum furtunos, rămân o serie de întrebări la care toți factorii cu responsabilitate trebuie să reflecteze și să găseacă răspunsuri pentru a identifica o soluție viabilă: în condițiile în care firma de salubritate nu are responsabilitatea de a ridica deșeurile depozitate în afara containerelor, deci în spațiul public, a cui este această responsabilitate? Și a cui este responsabilitatea de a se asigura că deșeurile sunt depozitate corespunzător și nu în spațiul public, în zonele dezafectate sau pe malul cursurilor de apă care traversează orașul? În ce fel va schimba situația pubela subterană (sau pubelele, în cazul în care vor fi montate mai multe în viitor)? Este aceasta soluția pentru a nu mai avea deșeuri depozitate în afara containerelor? Dacă depozitarii nu dau dovadă de suficientă responsabilitate în depozitarea deșeurilor în containere, vor utiliza oare pubelele subterane?

Cu responsabilitate față de fiecare cetățean,

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2