marian morar
m install
nello construct

Ocolitoarea Turzii uitată prin sertarele CNAIR

zamblau eugen

Proiectul de scoatere a traficului greu din Turda este stand by din lipsă de finanțare. Nu sunt bani pentru studiul de fezabilitate, totul a rămas doar la stadiul de promisiuni electorale.

 

Un proiect de infrastructură foarte important pentru Cluj dar şi pentru regiune, legarea centurii Clujului, Vâlcele-Apahida, prin DN1 Turda – Cluj, cu Autostrada Transilvania, a rămas uitat prin sertarele birourilor Companiei de Drumuri.

La începutul lui 2015, când ministru la Transporturi era clujeanul Ioan Rus, a fost finanţat şi a început realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un drum de 5,3 km care ar urma să lege Autostrada Transilvania, tronsonul Turda – Gilău, cu DN 1 Turda – Cluj, în zona localităţii Tureni, relatează Ziua de Cluj.

După realizarea studiului, trebuia să se asigure bani pentru proiectare şi execuţie. Între timp, s-au schimbat mai mulţi miniştri la Transporturi, mai mulţi şefi la Compania Naţională de Drumuri şi chiar şi şeful DRDP Cluj, dar nu au mai alocat niciun ban pentru realizarea bretelei A3 – DN 1 Tureni.

Actualul director al DRDP Cluj, Radu Băruţă, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, acum la început de 2018, că situaţia acestui proiect este neschimbată din 2016, în sensul că s-a blocat totul la finanţare, că este un studiu de fezabilitate, dar că nu s-a obţinut finanţare mai departe şi că decizia pentru o viitoare finanţare aparţine conducerii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citește și: http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/un-proiect-de-infrastructura-a-clujului-inceput-pe-vremea-lui-ioan-rus-lasat-fara-finantare–169790.html 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2