m install
nello construct

Noi investiţii în gips-carton

floris

Rigips România, parte a grupului francez Saint-Gobain, intenţionează să investească peste 70 milioane de euro într-o fabrică de panouri de  gips-carton, la Turceni. Oferta vizează utilizarea gipsului sintetic rezultat în urma procesului de desulfurare a gazelor de ardere emise de grupurile generatoare de la Turceni. Rigips România deţine o fabrică de ipsos şi una de plăci din gips-carton, ambele la Turda, precum şi o unitate de concasare şi procesare a rocii de gips la Cheia.

Noua fabrică de la Turceni ar urma să aibă o capacitate dublă faţă de cea de la Turda. Grupul francez a realizat anul trecut în România o cifră de afaceri de 183 de  milioane de euro.

Prin noua fabrică Rigips Romania va servi atât nevoile interne ale pieţei materialelor de construcţii, cât şi pe cele ale pieţelor similare din ţările înconjurătoare, mărindu-şi substanţial procentul din cifra de afaceri provenind din exporturi. Alături de o carieră şi o fabrică de ipsosuri pe care le operează din 1999, Rigips Romania are deja din 2005, la Turda, o fabrică de panouri de gips-carton cu o capacitate de producţie de 15 milioane de metri pătraţi, capacitate care este astăzi într-un proces de extindere. La nivel de grup, Saint-Gobain are peste 1200 de angajaţi în România, aproape o treime totalul locurilor de muncă fiind înfiinţate în ultimii doi ani. Grupul a realizat în Romania investiţii totale de peste 200 milioane euro, iar în anul 2007 a avut o cifră de afaceri de peste 180 milioane euro în creştere cu mai mult de 130 la sută faţă de anul anterior.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: