Locuitorii din Micro au unde merge la bibliotecă

nello construct

Zilele Turzii au fost un bun prilej pentru reprezentanţii Bibliotecii Municipale Teodor Murăşanu să inaugureze filiala din cadrul Colegiului Liviu Rebreanu. Sâmbătă dimineaţă începând cu ora 10, curioşii dar şi cei care vor deveni utilizatorii instituţiei de cultură s-au aflat printre primii care s-au încumetat să treacă pragul filialei.

Biblioteca are pentru început doar patru încăperi adresându-se atât tinerilor cât şi copiilor, cărţile, jucăriile şi jocurile care pot fi împrumutate şi acasă satisfăcând atât dorinţa de informare, cât şi joaca de-a cartea şi cunoaşterea. Biblioteca este situată în Oprişani, pe Str. Tineretului nr. 6, în fostul internat al Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu”, la parter. Noul spaţiu al bibliotecii are 140 mp şi are aşa cum spuneam două secţii: una pentru adulţi şi una pentru copii.

 

Cu ocazia deschiderii oficiale au avut loc şi lansări de carte pentru copii ale scriitoarelor Silvia Kerim şi Olimpia Sava. Filiala îşi începe activitatea de luni, 1 septembrie iar programul cu publicul va fi de luni până vineri, între orele 9-17. În prima lună de funcţionare (1-30 septembrie) înscrierea este gratuită. Filiala Oprişani numără peste 6000 de volume de bibliotecă, din care 32% sunt cărţi pentru copii. La secţia pentru copii s-a organizat şi o Ludotecă. Utilizatorii pot împrumuta câte 2 cărţi, şi un joc, pe un termen de două săptămâni. Cele peste 100 de jocuri de aici pot fi utilizate atât la sediul filialei, cât şi acasă.  Printre oficialităţile prezente s-a numărat şi viceprimarul Turzii, Mircea Irimie, care a vorbit despre importanţa culturii în formarea tinerilor şi rolul important pe care îl joacă biblioteca în societatea românească.

 

Totuşi sunt şi nemulţumiri

 

Scriitoarea Silvia Kerim şi-a exprimat regretul în ceea ce priveşte activitatea editurilor şi a faptului că acestea nu donează cărţi din proprie iniţiativă bibliotecilor. “ Editurile câştigă foarte mulţi bani, pe carte şcolară…părinţii sunt obligaţi să cumpere aceste manuale…iată că cer bani de la autori şi dumneavoastră, bibliotecilor nu vă fac cadou măcar o carte!” spune Kerim.

Nicolina Halgaş responsabilul bibliotecii Teodro Murăşanu a precizat că cea mai mare parte a cărţilor prezente la filiala din Micro provine din achiziţii, prezentând avantazul “cărţii noi şi a conţinutului de actutalitate”. Fondul este enciclopedic, existând cărţi din toate domeniile, chiar dacă nu sunt în cantitate foarte mare, bibliografie şcolară, literatură universală, literatura română, un raft este alocat informaţiilor legate de Uniunea Europeană, iar beletristica este şi ea împărţită pe domenii în funcţie de dorinţele cititorului.

Pentru a vedea mai multe poze, daţi click AICI.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: