Liceul maghiar din Turda va fi inaugurat luni!

nello construct

Data de 15 septembrie, este un nou început pentru elevi, iată că la Turda ziua de luni va însemna printre altele şi inaugurarea liceului cu predare în limba maghiară “Jósika Miklós”. La deschiderea oficială a liceului teoretic vor participa oficilităţi locale dar şi judeţene, festivitatea având loc la Biserica Reformată din Turda Veche şi în curtea liceului pe str. B. P. Haşdeu, nr. 4, cu începere de la ora 11.

 

Parohia Reformată Turda Veche a devenit proprietarul construcşiilor şi a terenului de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, nr. 3, unde funcţionează Şcoala „Teodor Murăşanu”. Acolo urmează să funcţioneze, din această toamnă, Liceul Teoretic „Josika Miklos”, cu limba de predare maghiară, a cărui înfiinţare a fost dispusă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în baza solicitării înaintate în acest scop de către asociaţia „Petofi Tarszaszag” din Turda.

 

Tot, din această toamnă în aceeaşi instituţie de învăţământ vor învăţa absolventi ai clasei a VIII-a, de la Scolile „Teodor Murasanu” şi „Ioan Opriş”, din Turda. Acestora li se adaugă absolvenţi ai şcolilor generale din Moldoveneşti, Viişoara, Mihai Viteazu şi ai şcolii „Avram Iancu”, din Câmpia Turzii. Povestea pare mult mai complicată. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dispus înfiinţarea liceului are în vedere imobilul situat pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, la numărul 3, dar imobilul în care funcţionează şcoala “Teodor Murăşanu” se află la numărul 4!

 

Mai mult, peremistul Ioan Găină susţine că decizia de retrocedare a imobilului către Parohia Reformată Turda Veche este lovită de nulitate absolută, întrucât aceasta, printr-un contract încheiat în 9 ianuarie 1910, menţionat în încheierea 979, din 24 martie 1917, ce figurează în Cartea Funciară, la numărul 381, poziţia B+4, a cedat pe veci dreptul de folosinţă asupra parcelelor de teren pe care se află corpul de clădire retrocedat.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: