nello construct

Legea a fost promulgată! Din 2024 cresc și alcocațiile copiilor!

alocatii

Guvernul României a aprobat un act normativ promulgat joi de președintele Klaus Iohannis, referitor la alcoația de stat a copiilor care va fi indexată anual cu rata medie a inflației. Prin urmare, cuantumul alocației va crește din oficiu.

Având în vedere scumpirea alimentelor și serviciilor, s-a decis ca alocația pentru copiii de până în doi ani să crească la 600 de lei de la începutul anului. Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, alocația a ajusn la 243.

De asemenea, în cazul minorilor cu dizabiilități, alocația de stat va fi tot 600 de lei.

Astfel, ordonanţa prevede indexarea anuală, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei, a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, începând cu drepturile lunii ianuarie 2023.

Alocaţia de stat li se acordă şi tinerilor de peste 18 ani care sunt elevi de liceu sau şcoală profesională, până la terminarea studiilor, precum şi majorilor cu handicap care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar, dar nu mai târziu de vârsta de 26 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: