marian morar
m install
nello construct

Înșelătorie în numele Poștei Române! NU răspundeți acestor mesaje!

zamblau eugen

Poșta Româna a transmis o avertizare cu privire la o nouă tentativă de fraudă prin care infractorii cibernetici încearcă să vă fure datele personale și bancare, folosindu-se de numele instituției.

În data de 29 Februarie, zeci de români au primit mesaje ce păreau a fi trimise de Poșta Română, însă adresa de e-mail era alta decât cea a instituției în cauză.

Mai exact, infractorii cibernetici au informat oamenii, sub imaginea Poștei Române, că ar avea un colet reținut din cauza unor informații eronate și trebuie să realizeze o serie de operațiuni pentru a-l livra.

„Poșta Română: Pachetul dumneavoastră a ajuns la depozit, dar este reținut din cauza informațiilor neclare despre adresă și nu poate fi livrat. Vă rugăm să confirmați adresa din link în termen de 12 ore”, apoi li se pune la dispoziție un link care conține cuvântul „poșta”, potrivit newsweek.ro.

„Vă rugăm să răspundeți cu Y. Apoi, opriți mesajul text și redeschideți cu linkul de activare SMS sau copiați linkul către Safari și deschideți-l.

Echipa Poștei Române vă urează sărbători fericite!”, se mai arată în mesajul folosit de infractori.

Prin intermediul acestor mesaje, fie ele SMS sau e-mail-uri, infractorii cibernetici atentează la conturile, datele personale și datele financiare ale utilizatorilor de internet.

Ce trebuie să faceți dacă primiți un astfel de mesaj?
  • Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam;
  • Nu accesați link-ul.

Atenție! Compania Națională Poșta Română comunică cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail: suportclienti@ropost.ro și noreply@posta-romana.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2