m install
nello construct

Holcim (România) a semnat Carta Europeană a Siguranţei Rutiere

floris

Holcim (România) este semnatară a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, o iniţiativă a Comisiei Europene având drept scop contribuţii tangibile la creşterea siguranţei rutiere în Europa, precum şi reducerea la jumătate a numărului de accidente rutiere până în 2010.

 

„Pentru noi sănătatea şi securitatea ocupaţională reprezintă mai mult decât o parte componentă a responsabilităţii sociale în cadrul strategiei noastre pentru o dezvoltare durabilă. În plus faţă de concentrarea eforturilor noastre pentru a oferi locuri de muncă sigure, cele mai bune echipamente de lucru şi protecţie, organizarea de campanii de conştientizare şi instruiri privind sănătatea şi securitatea ocupaţională, suntem de asemenea preocupaţi de optimizarea siguranţei rutiere. Acesta este motivul pentru care Holcim (România) este parte semnatară a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere,” a spus Markus Wirth, Director General al Holcim (România).

 

În ceea ce priveşte angajamentul companiei privind siguranţa rutieră. Holcim (România) a planificat şi implementează următoarele acţiuni:

– Cursuri de conducere preventivă – în fiecare an, toţi şoferii noştri profesionişti (peste 100 de persoane), angajaţii care conduc maşini de companie (în jur de 70 de persoane) şi şoferii firmelor subcontractate vor participa la un training de conducere preventivă.

– Sistemul „Fleetcare” – un software specializat pentru managementul flotei este în prezent în stadiul de implementare. Programul va oferi date despre: kilometrii parcurşi, revizii tehnice periodice, întreţinere, cauciucuri, licenţe, permise, autorizaţii, examene medicale pentru şoferi, situaţia lucrărilor de reparaţii.

– Sistemul GPS – acest sistem de poziţionare globală va oferi şoferilor informaţii care îi vor ajuta să se concentreze mai bine la condus. Acest sistem ajută la găsirea rutelor optime pentru camioane şi îmbunătăţeşte coordonarea logistică a flotei, fiind modalitatea cea mai sigură şi mai exactă de a obţine informaţii sigure despre locaţia accidentelor. În prezent, camioanele Holcim (România) şi câteva dintre camioanele firmelor subcontractate (peste 150) sunt echipate cu sistemul GPS. În următorii doi ani toate camioanele firmelor subcontractate vor fi incluse în acest sistem.

– Programul „Safety Alert” – începând cu 2008, toţi şoferii noştri şi şoferii firmelor subcontractate vor fi informaţi despre incidentele şi accidentele petrecute în trafic şi vor primi studii de caz care îi vor ajuta să evite evenimente similare.

– „Vă place cum conduc? Sunaţi la…., dar nu în timp ce sunteţi la volan.” – prin oferirea unui număr de telefon participanţilor la trafic, şoferii camioanelor noastre vor fi stimulaţi să conducă în cel mai responsabil mod. Acest punct va fi implementat în 2009.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: