marian morar
m install
nello construct

Happy PI & Einstein Day la Colegiul Tehnic Turda!

zamblau eugen

Elevii de la Colegiul Tehnic Turda au celebrat Ziua Numărului Pi precum și ziua de naștere a lui Albert Einstein

O ocazie perfectă pentru pentru elevii școlii, iubitori de științe exacte, să-și manifeste pasiunea lor pentru matematică și fizică.

Ziua Internațională a Matematicii, cunoscută și ca Ziua (Pi), precum și ziua Einstein s-a desfășurat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Cluj. La buna desfășurare a activității și-au adus contribuția elevii claselor a IX-a A și B și elevii claselor a X-a A,B și C sub coordonarea profesorilor de matematică Edith Melinda Szasz și Laura Eleonora Chițu.

„La începutul activității s-a ținut un moment de reculegere în memoria regretatului profesor de matematică Doru Mateescu, mulți ani director al colegiului.

Având ca motto: „Învățând matematică, înveți să gândești!”, îndemn al academicianului Grigore Moisil, activitatea a fost una interactivă, interdisciplinară, participanții fiind provocați să răspundă la un chestionar cu 10 întrebări referitoare la sărbătoriții zilei. De asemenea, elevii au realizat referate, catrene, o expoziție de postere, articole personalizate, proiecte și prezentări digitale, ce au ilustrat povești, citate și istoria numărului π, precum și lui Einstein.

În câteva din proiecte s-au regăsit și mesaje antidrog în care elevii au utilizat simbolul PI la scriere, cum ar fi: „Alege viața! Nu depinde de droguri!”. Imaginația și creativitatea nu au avut limite pentru a realiza scopul acestei activități: promovarea și conștientizarea în rândul elevilor a importanței matematicii și fizicii în viața de zi cu zi și cultivarea dragostei pentru cele două discipline, precum și a dezvoltării personale. Toți elevii s-au implicat cu maximă seriozitate, iar la final au fost recompensați cu gogoși, sucuri și bomboane PI. Chiar dacă nu am avut plăcintă( PIe), am petrecut o Happy PI & Einstein day!” transmite conducerea Colegiului Tehnic Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2