marian morar
m install
nello construct

Grevă la brutăria Succes din Turda!

zamblau eugen

În această dimineață a izbucnit o grevă spontană la brutăria Succes de pe strada 22 Decembrie 1989. Conform informațiilor pe care le avem, oamenii își cer drepturile salariale, acuzând conducerea că îi lasă fără salarii chiar acum de sărbători.

Vă reamintim că la finele lunii noiembrie, DIICOT a efectuat mai multe percheziții în țară, la firme sau sedii secundare ale companiei Succes, care vizau o grupare infracțională constituită din 7 persoane, acuzate de evaziune fiscală și spălare de bani.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii”, au precizat procurorii DIICOT.

La vremea respectivă, omul de afaceri Nicolae Sarcină, care deține grupul de firme Succes, făcea apel la angajați ”să-și facă datoria”, cum și-au făcut-o până în acel moment.

Citește și: Grupul de firme Succes, cu ramificații și la Turda, percheziționate cu mascații de la DIICOT!

”Eu sunt un om responsabil, nu iresponsabil şi în calitate de acţionar 100% la Compania Succes fac un apel către toţi angajaţii să-şi facă datoria aşa cum şi-au făcut-o şi până în prezent. Eu sunt un om cu credinţă şi nu mă arunc aşa cum s-a aruncat directorul general de la Enel de pe sediul instituţiei. Eu, împreună cu întreaga echipă, trebuie să demonstrăm nevinovăţia în toate capetele de acuzare iar prioritar este să dăm dările către bugetul de stat, salariile şi datoriile către colaboratorii noştri. Avem o istorie de peste 20 de ani şi nu am dezamăgit pe nimeni şi nici acum nu o s-o fac. Stăm la dispoziţia oricărui organ de anchetă cu tot ce au nevoie şi important este să nu perturbăm activitatea deoarece oamenii, salariaţii nu mai ştiu ce să creadă. Fac un apel la gorjeni să viziteze magazinele Succes. Asta dă dovadă că respectă, iubesc şi sunt clienţi fideli ai companiei Succes”, a declarat acționarul companei Succes, Nicolae Sarcină.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2