Furtuna a făcut ravagii la Iara: Drumuri surpate, copaci rupți, gospodării fără curent electric!

iara dezastru

Comuna Iara s-a aflat joi sub un Cod Roșu de fenomene meteo extreme, oamenii au primit și pe telefon mesaje RO ALERT, de inundații.

O rupere de nori a făcut prăpăd în comună, case și curți inundate, un drum comunal s-a surpat, copaci doborâți de vânt, gospodării fără curent electric, o mașină a fost luată de viitură, este doar o parte din imaginea dezastrului.

Citește și: O mașină a fost luată de viitură în comuna Iara 

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au constatat în localitatea Ocolișel, comuna Iara, următoarele efecte în urma precipitațiilor abundente căzute joi:

„Drumul este afectat în mare proporție și este impracticabil, o porțiune este surpată, la cca doi km înainte de intrarea în localitate. De asemenea, sunt mai mulți copaci, de mari dimensiuni căzuți peste dru și la care nu s-a putut ajunge cu autospeciale sau alte utilaje pentru a fi îndepărtați de pe carosabil.

A fost afectată o parte din rețeaua de alimentare cu energie electrică din localitate, astfel fiind cca 30 de gospodări sunt decontate de la rețea în aceste momente. Avaria se va rectifica vineri de dimineață de către echipele specializate ale furnizorului de utilități, iar generatoarele mobile nu pot ajunge în localitate deoarece drumul de acces este blocat.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a anunțat că vor fi realizate lucrări de reparații a drumului, astfel încât să se poată acționa pentru remedierea aspectelor menționate mai sus.

Pompierii au cercetat toate gospodăriile din localitate și nu au fost identificate persoane a care să fie în pericol și nici subsoluri inundate cu apă”, informează ISU Cluj.

 

Foto/Monitorul de Cluj

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top