marian morar
m install
nello construct

Forum economic internațional, pentru a transforma Câmpia Turzii din ”orașul-dormitor” în ”orașul-cartier” al comunei Luna!

zamblau eugen

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a organizat un forum economic internațional, la care au participat mulți angajați ai Primăriei, însă mai puțini oameni de afaceri. Concluzia forumului organizat la Câmpia Turzii se bazează pe transformarea orașului-dormitor Câmpia Turzii (catalogare făcută de primarul Lojigan) în orașul-cartier al comunei Luna (apreciere făcută de primarul din Luna, Aurel Giurgiu). Și ca totul să fie de ”anvergură”, forumul a fost organizat de o persoană fizică, iar laptopul ”oficial”, cu ajutorul căruia se făcea proiecția slideurilor, afișa mesajul ”Activate Windows” (semn că era un sistem de operare piratat).

 

Totul a început cu un anunț de achiziție pentru ”Servicii de organizare-Forum Economic în Municipiul Câmpia Turzii, perioada 23-24.04.2018, eveniment care face parte din programul International Romanian Investment Zoom”, publicat pe siteul Primăriei Câmpia Turzii în data de 18 aprilie 2018 (cu 5 zile înainte de forum!), în care se solicitau oferte pentru această organizare, termenul limită fiind data de 20 aprilie 2018 (cu 3 zile înainte de forum!).

Suma estimată de municipalitate a fost de 4.800 de lei, iar ”câștigător” a fost PFA Radu M. Adriana, cu suma de 4.725 lei.

forum ct 01

Conform Anexei la acest anunț de achiziție publică (întregul anunț și anexa poate fi studiată AICI), persoana care a câștigat licitația trebuia să se ocupe de organizare, să asigure participarea ”partenerilor pentru dialog din cadrul ambasadelor, camerelor de comerț și industrie internaționale și reprezentanți ai companiilor de investiții, în vederea încheierii de cooperări bilaterale, finanțare sau asociere pentru implementarea proiectelor de investiții și/sau relații comerciale la nivel de municipiu – aproximativ 7 persoane”.

La fața locului, însă, ambasadorul Republicii Belarus a lipsit, la fel și reprezentantul ambasadei Egiptului, fiind prezenți doar reprezentanții ambasadelor din Congo, Republica Moldova și Iran. Investitori, nici urmă! 

forum ct 02

A urmat apoi prezentarea proiectelor municipalității din Câmpia Turzii. Reprezentanții ambasadelor au putut afla despre construirea unei grădinițe, despre amenajările de la Trei Lacuri, despre modernizarea iluminatului public, despre reabilitarea imobilului în care funcționează Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor, despre modernizarea Colegiului Tehnic ”Victor Ungureanu”, despre îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii Liceului Teoretic ”Pavel Dan”, despre construirea unui centru social de zi, despre reabilitarea Palatului Cultural ”Ionel Floașiu” sau despre construirea unui bazin de înot. Adică, informații ”esențiale” pentru orice posibil investitor!

Informațiile mai puțin esențiale, cum ar fi extinderea parcului industrial de la Câmpia Turzii, au fost menționate și ele, printre rânduri. Evident, invitații au fost mai mult decât plictisiți. Însă, angajații Primăriei au putut afla cu această ocazie despre ambiția primarului Lojigan, de a schimba titulatura de ”oraș-dormitor” pentru Câmpia Turzii! Iar primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, a pus ”cireașa de pe tort”-ul forumului economic, precizând că după ce se va construi Parcul Industrial Tetarom V, Câmpia Turzii va deveni… un ”cartier” al localității Luna! Epic!

Un amănunt privind profesionalismul și amploarea forumului economic internațional de la Câmpia Turzii a fost și acela că laptopul ”oficial”, cu ajutorul căruia se prezentau proiectele pentru oaspeți și pentru cei prezenți, afișa mesajul ”Activate Windows”, semn că era vorba despre o versiune piratată.

În rest, forumul economic a fost un ”succes nemaintâlnit”, în viziunea consilierului PNL Dan Bradu, care se întreba dacă a mai fost organizat așa ceva în Câmpia Turzii, probabil impresionat că Iranul era reprezentat de o femeie (se știe că Iranul este o țară în care femeile nu sunt pe picior de egalitate cu bărbații), iar reprezentantul republicii Congo era chiar o persoană de culoare!

“O economie locală, fie ea privată sau publică nu poate funcționa fără parteneri externi. Realizarea de parteneriate strategice internaționale poate pune bazele unor relații comerciale benefice atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru administația publică locală. Astfel, având în vedere că Municipiul Câmpia Turzii este angrenat în realizarea Parcului Industrial Tetarom V, am considerat că un astfel de business forum este o metodă propice de a pune bazele unor protocoale diplomatico – economice care să favorizeze dezvoltarea durabilă a economiei municipiului nostru”, spunea primarul Dorin Lojigan, vineri, cu 3 zile înaintea acestui forum.

Și, probabil, pentru a se justifica ”angrenarea” Câmpiei Turzii în parcul Industrial Tetarom V, care în realitate nu există, în prezentarea proiectului Tetarom V se spune că 23 de milioane de lei, din totalul investiției de 55 de milioane de lei, deja au fost alocați de Consiliul Județean Cluj, fiind cuprinși în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2018. Precizare… nereală!

forum ct 03

Un forum economic internațional, cu reprezentanți din Congo, Iran și Republica Moldova, ne amintește mai degrabă de peregrinările fostului primar Radu Hanga, prin China sau Suedia, tot după investitori. Iar singurele ”investiții” din Câmpia Turzii, obținute în urma acestor relații internaționale nemaintâlnite și de o anvergură fără margini, au rămas cărțile de vizită ale celor cu care au dat mâna. În cel mai fericit caz!

Dar… mai este o zi și mâine! Poate apar ”parteneriatele strategice internaționale”, cu care se lăuda administrația locală.

UPDATE, ora 23.55:

”În cadrul Forumului Economic care s-a desfășurat în data de 23 Aprilie, pentru prima data în municipiul Câmpia Turzii, primarul municipiului, Dorin Lojigan, a prezentat toate proiectele inițiate, derulate și finisate, de până acum (n.r. era nevoie de un forum internațional pentru asta?!).

Toate cele 14 proiecte au fost admirate și lăudate de către oaspeții de seamă de la acest eveniment, implicit de către Nixon Bomoy, reprezentatul Republicii Democratice Congo, care a ținut un spech în limba română, din respect pentru cei aflați în sală și de către Neda Raefipour, reprezentata statului Iran care s-a declarat surprinsă de modul cum municipalitate a organizat acest Forum Economic și de felul cum au fost primite delegațiile străine. (…)

Un eveniment reușit, în care toată lumea a avut de câștigat, dar cel mai mult, muncipiul Câmpia Turzii, care a arătat că este un oraș organizat și prosper.”, au precizat colegii de la Ziarul 21, care au titrat că forumul economic organizat la Câmpia Turzii a fost ”un succes garantat”!

ziarul21 forum

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2